Ελλάδα

Μέτρα κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της απόφασης για τις παραλίες

Μέτρα κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της απόφασης για τις παραλίες
Μέτρα κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε η παράταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών.

Τα μέτρα στις παραλίες παίρνουν παράταση μέχρι και τις 31 Ιουλίου, όπως ορίζει η κοινή απόφαση, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο… μείζον θέμα με τα πανηγύρια και δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31 Ιουλίου.

Τι θα ισχύσει για τα πανηγύρια τελικά;

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κος Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συμμόρφωσης στα μέτρα, προσθέτοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι καθημερινά στον δρόμο και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς.

Για αυτό, ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού είναι δυναμικά, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και υπογράμμισε: «Δεν θελουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας».

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε πως στην καθημερινή ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές, ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments