Ελλάδα

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Συντετριμμένη δηλώνει η οικογένεια του 45χρονου

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Συντετριμμένη δηλώνει η οικογένεια του 45χρονου
Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο», λέει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του δράστη.

Σοκαρισμένοι από την επίθεση που πραγματοποίησε με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης είναι οι γονείς του 45χρονου δράστη και με ανακοίνωσή τους στέκονται δίπλα στους εργαζομένους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του δράστη

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή την στιγμή, για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας. Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς· στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές.

Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα. Συντετριμμένοι

Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης.

Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο», λένε σε ανακοίνωσή τους.

Τι είπε ο δικηγόρος

Την ίδια ώρα μέσω του δικηγόρου τους διαμηνύουν πως δεν στέκονται στο πλευρό του γιου τους και πως ο μοναδικός λόγος που επιχείρησαν να τον δουν ήταν για να μάθουν το «γιατί». Mιλώντας στο kozan.gr, o δικηγόρος Ζήσης Βρίκος, εκπρόσωπος της οικογενείας του 45χρονου δράστη, ανέφερε πως η οικογένειά του δε μπορεί να αποδώσει κανένα κίνητρο και καμιά σύνδεση στον τόπο που επέλεξε και τους ανθρώπους που στοχοποίησε.

O δράστης δεν είχε καμία επικοινωνία ή επίσκεψη προηγουμένως στην ΔΟΥ Κοζάνης. Μια σύνδεση που θα μπορούσε να υπάρξει με την εφορία αφορά μια προ 20ετιας υπόθεση της οικογενείας αλλά γι’ αυτή ο δράστης δεν είχε αναφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Επίσης ο δικηγόρος Ζήσης Βρίκος διευκρίνισε, με βάση πάντα τα λεγόμενα της οικογενείας, πως ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Αμίλητος μπροστά στον ανακριτή ο 45χρονος

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέος. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, ενώ νωρίτερα υπήρξε η πληροφορία πως ίσως οδηγούνταν στον Κορυδαλλό.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το πως περιγράφουν τον 45χρονο δράστη της επίθεσης με το τσεκούρι άνθρωποι που τον είδαν μετά τη σύλληψή του αλλά και κατά την παρουσία του στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. Από την πρώτη στιγμή, ο 45χρονος που τραυμάτισε με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους της εφορίας Κοζάνης, με αποτέλεσμα οι δυο να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, είναι αμίλητος. Αρνείται να συνεργαστεί και έχει αρνηθεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Την ίδια στάση κράτησε και όταν οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα. Δεν είπε κουβέντα, παρόλο που έμεινε σχεδόν τέσσερις ώρες στο δικαστικό μέγαρο. Φέρεται να είχε βλέμμα απλανές. Σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι έδειχνε «χαμένος», χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με όσα γίνονταν γύρο του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μεταφορά του εντός του δικαστικού μεγάρου γινόταν με αναπηρικό καρότσι.

Η μεταγωγή του έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ η διαδικασία της ανάκρισης έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου. Ο δράστης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε, χωρίς να έχει πρόθεση να συνεργαστεί και χωρίς να φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια για την πράξη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments