Διεθνή

Μέρκελ γενέθλια: Γιορτάζει την ημέρα της γέννησής της στη Σύνοδο Κορυφής [pics]

Μέρκελ γενέθλια: Γιορτάζει την ημέρα της γέννησής της στη Σύνοδο Κορυφής [pics]
Και δεν είναι η πρώτη φορά που γιορτάζει αυτή την προσωπική και τόσο σημαντική ημέρα σε Σύνοδο Κορυφής.

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία τα γιορτάζει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Έλαβε πολλά δώρα από τους πολιτικούς ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έδωσε στη Άνγκελα Μέρκελ αρκετά μπουκάλια λευκό κρασί Βουργουνδίας, ενώ σε βίντεο φαίνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε να τη φωτογραφίζει με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε επίσης τα γενέθλιά του την Παρασκευή ενώ οι δύο τους αντάλλαξαν και δώρα. Η Μέρκελ πήρε δώρα και από άλλους ηγέτες κρατών – μελών της ΕΕ.

Το πραγματικό δώρο για εκείνη θα είναι η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Όλοι πηγαίνουμε στις συνομιλίες με πολύ σθένος, αλλά πρέπει να πω ότι οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ μεγάλες και έτσι δεν μπορώ ακόμα να πω αν θα βρούμε λύση», σχολίασε ενώ τo οικονομικό περιοδικό Challenges γράφει πως «η Μέρκελ ελπίζει σε ένα και μοναδικό δώρο στη Σύνοδο: Μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Μετά το εκτενές δημοσίευμα της Deutsche Welle για τα γενέθλια της Γερμανίδας καγκελαρίου, το Reuters υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2014 δημοσιογράφος τραγούδησε το «Happy Birthday» στη Μέρκελ καθώς γιόρτασε τα 60ά της χρόνια σε μία ακόμα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Έτσι φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που γιορτάζει τα γενέθλιά της σε Σύνοδο Κορυφής ενώ μάλιστα, η συγκεκριμένη ημέρα έχει απασχολήσει πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως γιατί συμπίπτουν με την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την πρώτη που γίνεται διά ζώσης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, και στην οποία κορυφαίο θέμα αναδεικνύεται το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 στο Αμβούργο. Λίγο μετά τη γέννησή της, ο πατέρας της ανέλαβε θέση σε εκκλησία της Ανατολικής Γερμανίας. Έτσι, η οικογένεια μετακόμισε στο Τεμπλίν, βόρεια του Βερολίνου, μέρος στο οποίο έζησε η Άνγκελα Μέρκελ μέχρι το 1990 στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments