Διεθνή

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα
Κορωνοϊός ΠΟΥ: Οι χώρες που καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε νέα αύξηση – ρεκόρ στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο να αυξάνεται κατά 259.848 σε μόλις 24 ώρες. Ειδικότερα, οι χώρες που καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΠΟΥ.  Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για νέα κρούσματα ήταν 237.743 χθες Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι από τον φονικό ιό παρουσίασαν αύξηση κατά 7.360, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τη 10η Μαΐου. Τον Ιούλιο κατά μέσο όρο καταγράφονται 4.800 θάνατοι την ημέρα, ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 71.484 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, 45.403 στη Βραζιλία, 34.884 στην Ινδία και 13.373 στη Νότια Αφρική.

Επιστρέφει η μάσκα στις τράπεζες και τα καταστήματα στη Γαλλία από τις 20 Ιουλίου

Όσο ο φονικός ιός επιμένει να δίνει το «παρών» σε πολλές χώρες παγκοσμίως εξαναγκάσει τους ιθύνοντες αν λάβουν μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσής του. Για το λόγο αυτό, ο  υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως η  Γαλλία θα επιβάλει τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους περιλαμβανομένων των τραπεζών, των καταστημάτων και των κλειστών αγορών από την 20η Ιουλίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η αναζωπύρωση του κορωνοιού σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα φαίνεται πως η κυβέρνηση της Γαλλίας επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους πολίτες της, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο ιός φαίνεται πως είναι ακόμη εκεί και ειδικά σε περιοχές στα δυτικά και νότια περίχωρα του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχετικά γλυτώσει από την πανδημία, όταν βρισκόταν στο απόγειό της μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. «Από τη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους», έγραψε ο Βεράν στο Twitter. «Αυτό αφορά καταστήματα, κτίρια ανοικτά για το κοινό, κλειστές αγορές και τράπεζες», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments