Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πάει για τέλη Αυγούστου

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πάει για τέλη Αυγούστου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Για αναβολή πάει το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Όπως όλα δείχνουν, ο τελικός δεν θα γίνει στις 26 Ιουλίου, αλλά στα τέλη Αυγούστου με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικά ρόστερ από τα σημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να διεξαχθεί ο τελικός στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ στις 21:00 η ώρα το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση θα κάνει λόγο για διεξαγωγή του αγώνα στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, αλλά όλα δείχνουν πως η 30η του μήνα, θα είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του ματς ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την Ένωση.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια στη Ριζούπολη εξαιτίας αδυναμιών στον περιβάλλοντα χώρο και εισηγήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να μη διεξαχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. «Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει υποχρέωση να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιακών της οργάνων», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, όπου επισημαίνεται:

«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας, σχετικά με την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης που χορήγησαν, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Πρέπει το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας να αντιληφθεί επιτέλους ότι αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του Περιφερειάρχη, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως έχει αποδείξει άλλωστε στον ένα χρόνο θητείας του.

Ο Περιφερειάρχης ουδέποτε παρενέβη στις αρμοδιότητες των διευθυντών. Έκρινε όμως αναγκαίο, γνωρίζοντας το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης και μόλις πληροφορήθηκε από τον Τύπο, ότι δόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού η έγκριση καταλληλότητας, να ζητήσει ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αυτής.

Αυτή η πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αντίθετα, συνιστά διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και προστασίας τους από κακόβουλα σχόλια, που πιθανόν να πλήξουν το κύρος της Περιφέρειας και των ίδιων προσωπικά. Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή εξέλιξη, όπου η ίδια η Αστυνομία φέρεται να κρίνει για δικούς της λόγους ως ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, το συγκεκριμένο γήπεδο.

Συνιστούμε λοιπόν αυτοσυγκράτηση στα μέλη του Προεδρείου του ΣΥΠΑ. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της Διοίκησης και δεν έχουν ανάγκη από «συνδικαλιστική προστασία» παλαιάς κοπής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments