Διεθνή

Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Ελεύθερος ο άνδρας που είχε συλληφθεί

Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Ελεύθερος ο άνδρας που είχε συλληφθεί
Καθεδρικός Νάντη πυρκαγιά: Ελεύθερος αφέθηκε από τις γαλλικές Αρχές ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης. Από τη φωτιά καταστράφηκε το εκκλησιαστικό όργανο του γοτθικού ναού.

Ελεύθερος αφέθηκε χθες, Κυριακή 20 Ιουλίου, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες ένας άνδρας, πρόσφυγας από τη Ρουάντα, που είχε συλληφθεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 18 Ιουλίου στον καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα στη Νάντη της Γαλλίας. Η έρευνα συνεχίζεται για να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στον καθεδρικό ναό Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ από τρία σημεία του ναού.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν μερικά βιτρό και το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο. Ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως εθελοντής στον ναό, τέθηκε υπό κράτηση διότι «είχε αναλάβει να κλειδώσει την εκκλησία την Παρασκευή το βράδυ» και οι ερευνητές «ήθελαν να διευκρινίσουν κάποια στοιχεία στο πρόγραμμά του», εξήγησε ο Πιερ Σεν, εισαγγελέας της Νάντης. Όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερος «χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το χρονικό της πυρκαγιάς:

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 7:45 τοπική ώρα το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουλίου. Στο σημείο έσπευσαν πάνω από 100 πυροσβέστες. Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι ξύπνησε από «πολύ περίεργες κωδωνοκρουσίες» και έβλεπε την πυρκαγιά από το σπίτι του. «Απ’ ό,τι βλέπω, βγαίνει συνεχώς καπνός από μέσα», δήλωσε την ημέρα εκείνη στο δίκτυο LCI. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο γύρω στις 10:00 τοπική ώρα, αφού προηγουμένως κατέστρεψε ολοσχερώς το εκκλησιαστικό όργανο.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά φωτιά στον καθεδρικό ναό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Ναντ, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών. Ο ναός της Ναντ παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985 έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών. Το 2015, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν άλλο καθολικό ναό με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης της βασιλικής Σεν-Ντονασιέν-ε-Σεν-Ρογκασιέν, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments