Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξαν δύο άτομα σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Στους 199 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξαν δύο άτομα σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Στους 199 οι νεκροί
Ελλάδα κορωνοϊός: Άλλους δύο νεκρούς από τον φονικό ιό μετράει η Ελλάδα καθώς έχασαν τη ζωή τους δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε 199.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΑΧΕΠΑ και Μυτιλήνη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 85χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έναν 91χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 85χρονος στη Μυτιλήνη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 14 Ιουλίου αφού πρώτα είχε πάει στο Κέντρο Υγείας Καλλονή. Και να σημειωθεί πως εκτός από τον 85χρονο, θετικοί στον κορωνοϊό είχαν βρεθεί και ο γιος του και ο εγγονός του. Ο γιος του ηλικιωμένου, μάλιστα, από την Τρίτη έχει εισαχθεί για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τρίτη 21 Ιουλίου

«Ανακοινώνουμε 36 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4048, εκ των οποίων το 54,6% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1118 (27,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2059 (50,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους συμπολίτες μας, δέκα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών, 2 (20%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμα, 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 197 θανάτους συνολικά στη χώρα: 64 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού για ύποπτα κρούσματα

Ανησυχία για διασπορά του ιού στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς νοσηλεύονται δύο κρατούμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο ως ύποπτα κρούσματα. Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο και δη στην Παθολογική και Πνευμονολογική κλινική, έχει προκληθεί αναστάτωση.

Το νοσοκομείο δεν έχει καθόλου γάντια, όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το in και ο κος Γιαννάκος. Στους κρατούμενους έχει γίνει το τεστ για τον κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς σε περίπτωση που τα αποτελέσματα βγουν θετικά, υπάρχουν φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού στις φυλακές αν και δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται κρούσμα στις φυλακές ή έστω οριακό κρούσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments