Ελλάδα

Σύψας κορωνοϊός: Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα – Προσοχή σε Αττική και Θεσσαλονίκη [vid]

Σύψας κορωνοϊός: Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα – Προσοχή σε Αττική και Θεσσαλονίκη [vid]
Σύψας κορωνοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την εξέλιξη της πανδημίας του ιού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας, δήλωσε ότι «υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ήταν ξεκάθαρος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει διασπορά του ιού. «Είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να περιοριστούν οι εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση», τόνισε επίσης ο κος Σύψας και ευχήθηκε «να μην έχουμε κάποιο ατύχημα το καλοκαίρι» και να βγει ομαλά ο Αύγουστος. Επιπλέον, σχετικά με τη χαλάρωση που παρατηρείται σε πολλούς συμπολίτες μας, ο κος Σύψας υπογράμμισε πως «δυστυχώς έχουμε χαλαρώσει, το βλέπω καθημερινά στην περιοχή που βρίσκομαι, αλλά και στα ρεπορτάζ που βλέπω στην τηλεόραση, ότι ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ιός».

«Έχουμε πει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα διαφορετικό από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία νέων, κατά κύριο λόγο, ανθρώπων συμπεριφέρονται όπως κάθε καλοκαίρι. Αυτό είναι επικίνδυνο», συμπλήρωσε.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την Κυριακή 26 Ιουλίου

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό για τα δεδομένα έως σήμερα, αναφέρεται πως τα κρούσματα συνολικά είναι 4.193. «Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νοσηλεύονται 9 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments