Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Είναι οριστικό – Στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Είναι οριστικό – Στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Για τις 30 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο ορίστηκε το ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Στις 30 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα αγωνιστούν αντιμέτωποι για το τρόπαιο στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ και Ολυμπιακός, έπειτα από απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η πρόταση αυτή πέρασε με 12 ψήφους υπέρ, ένα λευκό ενώ υπήρχαν και τρεις εκπρόσωποι που ζήτησαν ο τελικός να γίνει στις 30 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι αρχικά ο τελικός είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου στο γήπεδο της Ριζούπολης, αλλά τελικά αναβλήθηκε. Η Ελληνική Αστυνομία είχε δηλώσει αδυναμία περιφρούρησης του τελικού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο φιναλίστ.

Ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει την αντίθεσή του να γίνει το ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο, αντιπροτείνοντας μάλιστα την έδρα της Ένωσης, το ΟΑΚΑ, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελε να αλλάξει η ημερομηνία. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε δηλώσει ότι θα πειθαρχήσει στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Πάντως, με βάση αυτή την απόφαση ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει με εντελώς διαφορετικά ρόστερ από αυτά που τελείωσαν τη φετινή σεζόν.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η Super League δεν δέχεται με σημερινή απόφασή της καμία αναδιάρθρωση και με ανακοίνωσή της τονίζει πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments