Ελλάδα

Σχολεία Κορωνοϊός: Τα δύο σενάρια για το ασφαλές άνοιγμα τον Σεπτέμβρη

Σχολεία Κορωνοϊός: Τα δύο σενάρια για το ασφαλές άνοιγμα τον Σεπτέμβρη
Σχολεία Κορωνοϊός: Ποια είναι τα δύο σενάρια επιστροφής των μαθητών στα θρανία με ασφάλεια. Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, με κριτήριο την ασφάλεια των μαθητών που θα επιστρέψουν στα θρανία. Η επιστροφή θα γίνει λίγο νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αξιοποιηθεί όλος ο χρόνος για να καλυφθεί η ύλη.

Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη, τηρώντας τα μέτρα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικών αλλά η εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα θα «δείξει» και τα οριστικά μέτρα. Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα παρθούν στο τέλος του Αυγούστου σε συνεργασία με τους ειδικούς.

Το άνοιγμα των σχολείων φέτος θα είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν, όπως η αναπλήρωση της ύλης από την προηγούμενη σχολική χρονιά, η έγκαιρη κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό και βέβαια τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών από τον ιό.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Επικρατέστερο το σενάριο να ανοίξουν κανονικά με όλους τους μαθητές

Η υπουργός τόνισε ότι: «επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς.Η ηγεσία του υπουργείου μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι σε τακτική επαφή και συνεννόηση με όλα τα μέλη της επιτροπής του ΕΟΔΥ προκειμένου να συζητήσει πώς τα δεδομένα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει μετά από τις οδηγίες των ειδικών

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε επίσης ότι «Σε όλη την κρίση προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε από τώρα να ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τον μήνα Αύγουστο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο».

Σχετικά με την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως «η επιτροπή των ειδικών θα εκδώσει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σχετικά με το πώς μεταχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments