Πολιτική

Χαρίτσης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από ψεύτικους πανηγυρισμούς»

Χαρίτσης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από ψεύτικους πανηγυρισμούς»
Χαρίτσης για Ταμείο Ανάκαμψης: Στη συμφωνία των Βρυξελλών για το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη του προς την κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν έριξε ο Αλέξης Χαρίτσης.  «Κάθε μέρα που περνάει η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη “μεγάλη επιτυχία της χώρας” σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισεκατομμύρια λιγότερες επιχορηγήσεις από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Επιτροπής».

«Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων “μεταρρυθμίσεων” μνημονιακού τύπου» συνεχίζει ο κ. Χαρίτσης, την ώρα που «οι πληροφορίες για το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη μιλούν για “μεταρρυθμίσεις” λιτότητας που η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει». Και καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη ψεύτικους πανηγυρισμούς, αλλά σχέδιο, συμμαχίες και διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

“Κάθε μέρα που περνάει η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη “μεγάλη επιτυχία της χώρας” σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισ. λιγότερες επιχορηγήσεις, δηλαδή σχεδόν 4% του ΑΕΠ, από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν. Και όχι μόνο αυτό.

Η κυβέρνηση όχι μόνο πήρε λιγότερα από όσα λέει, αλλά υποσχέθηκε πολύ περισσότερα από όσα ισχυρίζεται. Αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων “μεταρρυθμίσεων” μνημονιακού τύπου. Οι πληροφορίες άλλωστε για το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη -το οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει κρυφό παρά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – μιλούν για “μεταρρυθμίσεις” λιτότητας που η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει.

Αυτές δηλαδή που θέλουν να επιβάλλουν στις χώρες του Νότου οι αντιδραστικές δυνάμεις του Βορρά. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη καθημερινά με τη δίνη της ύφεσης και την επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας. Δεν έχει ανάγκη ψεύτικους πανηγυρισμούς, αλλά σχέδιο, συμμαχίες και διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments