Τεχνολογία

Τα λάθη που κάνουμε όλοι και δεν έχουμε καλό wifi στο σπίτι

Τα λάθη που κάνουμε όλοι και δεν έχουμε καλό wifi στο σπίτι
Μερικά λάθη που κάνουμε όλοι μπορούν να μας στερήσουν την πλήρη δύναμη του wifi μας.

Ζούμε σε μια εποχή που πλέον όλοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Κάθε σπίτι έχει μια σύνδεση και τα μέλη μιας οικογένειας έχουν πρόσβαση με κάποιο τρόπο στο διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι επιλέγουν τις ασύρματες συνδέσεις μέσω wifi. Με το wifi μπορεί να μπει κάποιος από το laptop του, το κινητό του ή ακόμα και με παιχνιδομηχανή. Γνωρίζουμε όλοι λοιπόν ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι να μην έχουμε καλό σήμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην σύνδεση μας.

Για παράδειγμα όταν βλέπουμε ένα βίντεο στο YouTube και ξαφνικά η ποιότητα πέφτει για να μη σταματήσει εντελώς. Βέβαια υπάρχουν και οι φορές που η απώλεια του σήματος είναι ολική. Αν το ίντερνετ μας έχει πρόβλημα θα πρέπει σε πρώτη φάση να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποιο θέμα με την γραμμή μας. Εφόσον όλα δείχνουν φυσιολογικά θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε κάνει κάτι εμείς που επηρέασε άμεσα το wifi.

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε

Αρχικά σημαντικό ρόλο παίζει το που έχουμε βάλει το ρούτερ. Η συσκευή θα πρέπει να είναι σε ένα σημείο που θα μπορεί να εκπέμπει το σήμα της με άνεση. Επομένως αν είναι “κριμένο” σε κάποιο σημείο πίσω από άλλα πράγματα τότε μπορεί αυτό να φταίει για την μειωμένη ταχύτητα του ίντερνετ μας. Το ιδανικότερο είναι να μπει κάπου που θα μπορούν όλα τα δωμάτια να είναι κοντά για καλύτερη απόδοση για όλους τους χρήστες.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι οι κεραίες του ρούτερ. Πλέον πολλά από τα ρούτερ που δίνουν οι εταιρίες δεν έχουν κεραίες, αλλά κάποια πιο ακριβά και δυνατά ρούτερ έχουν δυο μεγάλες κεραίες. Αυτές είναι οι κεραίες είναι καλό να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια, έτσι ώστε το σήμα να πηγαίνει παντού.

Το τρίτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει κάποιος είναι η ιδανική τοποθεσία για να μπει το ρούτερ. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μετράνε την ισχύ του σήματος. Επομένως με μια τέτοια εφαρμογή μπορείτε εύκολα να βρείτε το σημείο του διαμερίσματος που έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments