Πολιτική

Συρίγος Ερντογάν: Η Ελλάδα έδωσε ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Συρίγος Ερντογάν: Η Ελλάδα έδωσε ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων
Συρίγος Ερντογάν: Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ταχύτατη έξοδος του ελληνικού στόλου ήταν το κρίσιμο σημείο, το οποίο ακολουθήθηκε από τη διπλωματία.

Ο Άγγελος Συρίγος σχολίασε τα ελληνοτουρκικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων υπογράμμισε ότι η ταχύτατη έξοδος του ελληνικού στόλου ήταν το κρίσιμο σημείο, το οποίο ακολουθήθηκε από τη διπλωματία. «Η Τουρκία τους τελευταίους 17 μήνες έχει αποδείξει ότι το μόνο που αντιλαμβάνεται δεν είναι το Διεθνές Δίκαιο, αλλά η ισχύς. Η άμεση έξοδος του ελληνικού στόλου και η παρουσία του απέναντι από τα τουρκικά πλοία έκανε την Τουρκία να διστάσει», τόνισε στο Θέμα 104,6, ο Άγγελος Συρίγος.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έδωσε ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, βάρυνε καθοριστικά. «Για το ίδιο γεγονός, το οποίο περνάει απαρατήρητο για την Κύπρο, για το ίδιο γεγονός πάνε να επιβληθούν κυρώσεις για την Ελλάδα από την ΕΕ». «Το να συζητάς με τον άλλον μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αλλά το να καταλήξουμε σε συμφωνία για το τι θα διαπραγματευθούμε το θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο», σχολίασε ο κος Συρίγος αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάλογο των δύο πλευρών.

Σε επαγρύπνηση Ελλάδα και Κύπρος

Στα εθνικά θέμα αντιδράσαμε «με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση απέναντι στην παράνομη τουρκική Navtex για παράνομες έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αντιπαραθέσαμε το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας, κινητοποιήσαμε τους συμμάχους μας που βρέθηκαν στο πλευρό μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αναδείξαμε τόσο τη δυνατότητα όσο και τη βούλησή μας να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Από την άλλη, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τον ενημέρωσα για τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της ΚΔ και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου», τόνισε ο κος Αναστασιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments