Αθλητισμός

Πιτίνο: Στην Ελλάδα ο Αμερικανός – Ενημερώνεται για την Εθνική

Πιτίνο: Στην Ελλάδα ο Αμερικανός – Ενημερώνεται για την Εθνική
Πιτίνο: Στην Ελλάδα για διακοπές ο Αμερικάνος προπονητής. Ενημερώνεται παράλληλα για τα νέα της Εθνικής ομάδας.

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται στην Ελλάδα, για να απολαύσει τις διακοπές του ενώ ταυτόχρονα έχει έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για να ενημερωθεί για τα δρώμενα της Εθνικής ομάδας. Ο 67χρονος Αμερικανός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από την αποχώρησή του από τον Πανθηναϊκό τον περασμένο Μάρτιο.

Ο  Αμερικανός τεχνικός επισκέφθηκε τη Μύκονο για τις διακοπές του, ενώ ταυτόχρονα έχει έρθει σε επαφή με τον team manager της Εθνικής ομάδας, Κώστα Κώτση, ώστε να ενημερωθεί για ότι αφορά την Εθνική ομάδα, σύμφωνα με το newsiti.gr.

Θυμίζουμε πως ο Πιτίνο, είχε τονίσει πως θέλει να προπονήσει την “επίσημη αγαπημένη” και να την καθοδηγήσει στο Προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά το επόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα πάρει η ομοσπονδία το προσεχές διάστημα και δεν θεωρείται δεδομένο.

Η σημαντική πορεία του Ρικ Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος με τίτλους και διακρίσεις, όντας και μέλος του Hall Of Fame. Το 1971 αγωνίστηκε τρεις σεζόν ως γκαρντ για λογαριασμό της ομάδας του κολεγίου Άμερστέχοντας απολογισμό καριέρας 329 ασίστ, επίδοση που τον φέρνει στην 10η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία στα χρονικά της ομάδας. Ήταν o πρώτος της ομάδας σε ασίστ τις περιόδους 1972-1973 και 1973-1974.

Η προπονητική καριέρα

Έχει διατελέσει προπονητής αρκετών ομάδων του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ και του NBA, μεταξύ των οποίων είναι το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (1978-1983), το Κολέγιο Μπράνσγουικ (1985-1987), οι Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989), το Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ (1989-1997), οι Μπόστον Σέλτικς (1997-2001) και το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ (2001-2017). Ο Πιτίνο οδήγησε στη νίκη το Κεντάκι στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του 1996 και το Λούισβιλ το 2013, αν και 4 χρόνια αργότερα απολύθηκε. svg%3E

Είναι ο μόνος προπονητής που οδήγησε τρία διαφορετικά κολέγια (Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούισβιλ) σε Final Four. Ο Πιτίνο είναι ένας από τους τέσσερις μόνο προπονητές της ιστορίας του Εθνικού Κολλεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου (μαζί με τους Ντιν Σμιθ, Μάικ Κρζίζεφσκι και Τζιμ Μπόεχαϊμ) που οδήγησαν την κολεγιακή τους ομάδα στο Final Four σε τέσσερις ξεχωριστές δεκαετίες, ένας από τους τρεις προπονητές (μαζί με τους Ρόι Ουίλιαμς και Τζακ Γκάρντνερ) που έχουν οδηγήσει δύο διαφορετικές ομάδες σε τουλάχιστον δύο Final Four και ένας από τους δύο μόνο προπονητές (μαζί με τον Ουίλιαμς) που έχουν οδηγήσει δύο διαφορετικές ομάδες σε τουλάχιστον τρία Final Four την καθεμία.

  • Το 1999 έγινε μέλος του Ιταλοαμερικανικού αθλητικού Hall of Fame.
  • Το 2013 έγινε μέλος του Basketball Hall of Fame.
  • Τον Μάρτιο του 2015 ο Πιτίνο ανέλαβε προπονητής στην Εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο.

Ο ερχομός στην Ελλάδα

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2018 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της σεζόν, διαδεχόμενος στον πάγκο της ομάδας τον Τσάβι Πασκουάλ.[Η πρόσληψή του έγινε θέμα στην Αμερική.Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προπόνησε στην πολυετή καριέρα του. Με τον Πιτίνο στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα μεγάλο σερί νικών στην Ευρωλίγκα κατάφερε να μπει την οκτάδα.  Στην Ελλάδα κατέκτησε το νταμπλ, αφού κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τον ΠΑΟΚ 79-73, και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0. Στις 20 Ιουνίου 2019, ενώ είχε πρόταση ανανέωσης από τους πράσινους έχοντας συμφωνήσει, αποφάσισε να μη συνεχίσει στον πράσινο πάγκο λόγω οικογενειακού προβλήματος. svg%3E

Στις 8 Νοεμβρίου, βραβεύτηκε από την ομάδα των πρασίνων, ως ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία της. Στις 20 Νοεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στους πράσινους κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments