Πολιτική

Ανακοινώνεται ανασχηματισμός σε λίγες ώρες

Ανακοινώνεται ανασχηματισμός σε λίγες ώρες
Ανασχηματισμός: Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Ποιος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών.

Η ώρα των αλλαγών έφτασε. Ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμίζουμε ότι αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πριν από λίγο καιρό.

Τα τηλεφωνήματα έχουν αρχίσει – Περιορισμένες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά γίνεται σειρά τηλεφωνικών επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης των €72 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κορωνοϊός και Ταμείο Ανάκαμψης τα βασικά θέματα συζήτησης με τον Λάσετ

Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δύο βασικά θέματα σήμερα στη  συνάντηση με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάναμε το βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον Άρμιν Λάσετ.

«Tαυτόχρονα, ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει πολύ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και χαίρομαι ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Γερμανία και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά φυλάει και τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments