Αθλητισμός

Γουίτινγκτον Παναθηναϊκός: Επανέρχεται για τον πάουερ φόργουρντ το «τριφύλλι»

Γουίτινγκτον Παναθηναϊκός: Επανέρχεται για τον πάουερ φόργουρντ το «τριφύλλι»
Γουίτινγκτον Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ξανά στα ραντάρ των «πράσινων».

Το όνομα του Γκρεγκ Γουίτινγκτον «παίζει» ξανά για τον Παναθηναϊκό. Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι «πράσινοι» επιμένουν για την απόκτηση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η πρόταση του Παναθηναϊκού προς τον παίκτη είναι 350.000 ευρώ συν 50.000 ευρώ μπόνους, σε περίπτωση που η ομάδα προκριθεί στα play off της Euroleague.

Δείτε το συγκεκριμένο δημοσίευμα που επαναφέρει το όνομα του Αμερικανού φόργουορντ

Το who is who του Γκρεγκ Γουίτινγκτον

Ο Γκρεγκ Γουίτινγκτον έπαιζε στη Γαλατασαράι. Ο 27χρονος φόργουορντ με ύψος 2,06μ. είχε μια πολύ καλή σεζόν με την τουρκική ομάδα μετρώντας 12,5 πόντους (48,4% στα τρίποντα, 57,1% στα δίποντα και 74,1% στις βολές), 6,4 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 25:49 κατά μέσο όρο στο Eurocup και μένει ελεύθερος.

Σε γενικές γραμμές, ο Αμερικανός, είναι ένας πολυδιάστατος παίκτης ο οποίος μπορεί να τα κάνει όλα στο παρκέ. Εξαιτίας του ύψους του, μπορεί να παίξει εξαιρετικά το pick and roll μαζί με τον κοντό, ενώ το σκοράρισμα του από κοντά είναι αρκετά καλό. Δεν θα ήταν δύσκολο για εκείνον να παίξει σε θέση ψηλού, καθώς μπορεί κάλλιστα να διαβάσει την επίθεση και να προσαρμοστεί ως 4αρι, ενώ μπορεί άνετα να παίξει post up, είτε σκοράροντας με σουτ fade away, είτε σκοράροντας κάτω από την ρακέτα σπρώχνοντας με την πλάτη.

Σημειώνεται πως είναι ένας σταθερός σουτέρ πίσω από την γραμμή των 6,75, αφού στο περυσινό EuroCup σούταρε με 50% ευστοχία, σε 13 από τα 26 σουτ του. Μπορεί επίσης να εκτελέσει από pick and pop ύστερα από συνεργασία με τον κοντό.

Δείτε στιγμιότυπα με τον Γουίτινγκτον

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός, μετά το «ναυάγιο» με τον Νίκολας Λαπροβίτολα, εξετάζει μια σειρά παίκτες για τις θέσεις των γκαρντ. Ανάμεσά τους είναι και ο Κίνο Κολόμ της Βαλένθια. Ο 31χρονος περιφερειακός από την Ανδόρρα με ισπανικό διαβατήριο είναι από τους πλέον έμπειρους στα ευρωπαϊκά παρκέ, τόσο σε επίπεδο Euroleague, όσο και σε επίπεδο Eurocup.

Ο Κολόμ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα των «νυχτερίδων», ενώ το 2019 πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ισπανίας. Να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση ο πλέι μέικερ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Βαλένθια μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όμως, η ισπανική ομάδα ψάχνει τρόπο να «σπάσει» το συμβόλαιό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments