Τεχνολογία

Αυτός είναι ο λόγος που η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Αυτός είναι ο λόγος που η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα
Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ο λόγος που μπορεί να αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι να μας κλείσει το κινητό από μπαταρία. Πλέον τα smartphone έχουν μπει στην καθημερινότητά μας και παράλληλα έχουν αντικαταστήσει τη λειτουργία άλλων συσκευών. Οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να φορτίζουν το κινητό τους από την προηγούμενη μέρα προκειμένου να ξεκινήσουν την ημέρα τους με φορτισμένο κινητό. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος χρήστης παρατηρεί ότι η μπαταρία του κινητού του αδειάζει πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

Το πρώτο που πρέπει να τσεκάρει είναι η ζωή της μπαταρίας. Ειδικότερα αν το κινητό είναι παλιότερο που σημαίνει ότι έχει στην πλάτη του αρκετούς κύκλους φόρτισης. Όσο περισσότερους κάνει μια συσκευή τόσο πιο κοντά φτάνει στο τέλος της ζωής της μπαταρίας. Βέβαια η ανησυχία μεγαλώνει αν ένα κινητό είναι σχετικά καινούργιο και η μπαταρία του αδειάζει εύκολα.  Τότε ο κάτοχος του θα πρέπει να τσεκάρει αν έχει ανοιχτές κάποιες ρυθμίσεις που τρώνε μπαταρία όπως για παράδειγμα το GPS.

Τι άλλο “τρώει” τη ζωή της μπαταρίας

Είναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι και η μπαταρία του κινητού μας πέφτει πολύ γρήγορα. Αφήνουμε τις εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο του κινητού. Αυτό το λάθος είναι από τα βασικά που κάνουν τη μπαταρία μας να πέφτει τόσο γρήγορα. Οι εφαρμογές που έχουμε ανοίξει αλλά τις αφήνουμε να τρέχουν στο παρασκήνιο στην πραγματικότητα είναι αυτές που «τρώνε» τη μπαταρία του κινητού μας.

Παράλληλα αν έχουμε πολλές ανοιχτές εφαρμογές χωρίς να τις χρησιμοποιούμε τότε μπορεί το κινητό να έχει πρόβλημα και με την μνήμη ram. Αν η ram είναι αρκετά απασχολημένη με εφαρμογές που δεν τις χρειαζόμαστε εκείνη τη στιγμή τότε μπορεί αυτόματα το smartphone να γίνει πιο αργό. Πάντως σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με τη μπαταρία σας τότε υπάρχει μια φόρτιση που έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε. Συγκεκριμένα πρόκειται για την τεχνολογία quick charge 5.0 της qualcomm που υπόσχεται ότι θα φορτίζει το κινητό σε χρόνο ρεκόρ. Για την ακρίβεια η εταιρία υποστηρίζει ότι θα μπορεί να φτάσει από το μηδέν στο 100 % σε μόλις 15 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments