Διεθνή

Κύπρος Ιρλανδία κορωνοϊός: Έξω από την πράσινη λίστα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Κύπρος Ιρλανδία κορωνοϊός: Έξω από την πράσινη λίστα λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Κύπρος Ιρλανδία κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει αλλαγές για τους ταξιδιώτες από την Κύπρο.

Εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» της Ιρλανδίας τέθηκε η Κύπρος με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έξω από την πράσινη λίστα ασφαλών χωρών άφιξης στην Ιρανδία τέθηκε η Κύπρος μαζί με τέσσερις άλλες χώρες, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Μάλτα, το Γιβραλτάλ, το Σαν Μαρινό, το Μονακό και την Κύπρο. Σύμφωνα με την Ιρλανδική κυβέρνηση, οι ταξιδιώτες των πέντε χωρών, με την άφιξη τους στη χώρα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στη Μάλτα το τελευταίο 14ήμερο έχουν αναφερθεί 26,7 κρούσματα ανά 1.000 κατοίκους και στην Κύπρο 13,4 κρούσματα ανά 1.000 κατοίκους, πολύ περισσότερα από την αναλογία των 7,54 κρουσμάτων ανά 1.000 κατοίκους που καταγραφεί η Ιρλανδία. Εξάλλου, η σύσταση από την Ομάδα Έκτακτων Περιστατικών Εθνικής Δημόσιας Υγείας της Ιρλανδίας εξακολουθεί να είναι ενάντια σε οποιοδήποτε μη αναγκαίο ταξίδι στο εξωτερικό.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Δουβλίνο επικαλέστηκαν ως λόγο για την απόφαση την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε αυτές τις χώρες. Ο Πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν προσέθεσε ότι οι πέντε χώρες υποχώρησαν κάτω από τα ελάχιστα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση ως όρο για την απρόσκοπτη ταξιδιωτική σύνδεση με το εξωτερικό. Πάντως, σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει κατατάξει την Ιρλανδία στην κατηγορία Α ενώ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η Ιρλανδία τη διατηρεί στην «πράσινη» λίστα κάτι που συνεπάγεται ότι οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να περιοριστούν.

Ανησυχητική η αύξηση των νέων μολύνσεων

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Ιουλίου την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού των τελευταίων δύο μηνών με 85 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύγκριση με έναν μέσο όρο περίπου 20 κρουσμάτων ημερησίως κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος ημερήσιος που ανακοινώνεται στη χώρα από τα τέλη Μαΐου.

«Τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι ένα στίγμα που συνδέεται με ορισμένες ειδικές εστίες ή μπορεί να είναι μια ένδειξη για κάτι πιο σημαντικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρόναν Γκλιν σε συνέντευξη Τύπου. «Ελπίζω αυτό να είναι ένα στίγμα». Ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ιρλανδίας χαρακτήρισε το Σάββατο 1 Αυγούστου, την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό «ανησυχητική», καθώς ο μέσος όρος των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε μέρα διπλασιάστηκε από περίπου 20 τις προηγούμενες εβδομάδες σε περισσότερα από 40 τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments