Τεχνολογία

Google: Διαγράφει 2.500 κανάλια στο YouTube για παραπληροφόρηση

Google: Διαγράφει 2.500 κανάλια στο YouTube για παραπληροφόρηση
Google: Ένας μικρός αριθμός των λογαριασμών που διαγράφηκαν συνδέεται με την πολιτική, ωστόσο η λίστα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

H Google προχώρησε σε διαγραφή 2.500 καναλιών στο YouTube, που θεωρούνται ότι συνδέονται με την Κίνα. Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι η προσπάθεια να αποτραπεί η παραπληροφόρηση. Η Alphabet ανακοίνωσε ότι οι διαγραφές έγιναν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο «ως μέρος της έρευνας που διεξάγεται για συντονισμένη επιχείρηση που συνδέεται με την Κίνα».

Μικρός αριθμός των λογαριασμών που διαγράφηκαν συνδέεται με την πολιτική, ωστόσο η λίστα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με την Google, οι λογαριασμοί συνδέονται με βίντεο με παρόμοια δραστηριότητα και στο Twitter και με μια καμπάνια παραπληροφόρησης που προσδιορίστηκε τον Απρίλιο από μία εταιρεία αναλύσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Graphika. Η ανακοίνωση έρχεται σε μία περίοδο έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα κι ενώ απομένουν λιγότερο από 100 ημέρες από τις αμερικανικές εκλογές. Στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου βρίσκεται η εφαρμογή βίντεο TikTok και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat που χαρακτηρίστηκαν ως απειλές.

Εκτός των άλλων η παγκόσμια πλατφόρμα έδωσε το δικό της μήνυμα για τη χρήση της μάσκας

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αυτό ανάγκασε την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει κάποια νέα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους. Οι καμπάνιες για τη σωστή χρήση της μάσκας συνεχίζονται κανονικά και στο “παιχνίδι” έχει μπει και η Google. Η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο έχει διαμορφώσει το σημερινό της Doodle στις συνθήκες τις εποχής μας. Για την ακρίβεια όλα τα γράμματα της λέξης “Google” φοράνε μάσκα.

Πατώντας πάνω στο σημερινό doodle βγαίνει η λέξη “κορωνοϊός” και διάφορες οδηγίες καταπολέμησης του ιού όπως για παράδειγμα ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, αλλά και το να διατηρούμε τις αποστάσεις και να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας. Παράλληλα η Google συνδυάζει το μήνυμα με μερικές από τις πιο βασικές οδηγίες για την καλύτερη πρόληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αφιερώνει ένα από τα doodles της στον κορωνοϊό.

Δείτε το σημερινό Doodle

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments