Τεχνολογία

Σοκαριστική είδηση για τους μανιώδεις χρήστες κινητών τηλεφώνων

Σοκαριστική είδηση για τους μανιώδεις χρήστες κινητών τηλεφώνων
Έρευνες μελετητών κρούουν κώδωνα κινδύνου.

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος, μικρός σε ηλικία και μεγάλος, που να μην έχει τουλάχιστον μια συσκευή και ειδικά αυτές που αποκαλούμε smartphone. Για πάρα πολλούς το κινητό τηλέφωνο είναι η προέκταση του εαυτού τους. Ζουν με αυτό και μέσα από αυτό, κάτι που δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πολλές φορές σύμφωνα και με επιστήμονες που παρακολουθούν την χρήση των κινητών τηλέφωνων. Πολλές φορές η χρήση των “έξυπνων κινητών τηλεφώνων” οδηγεί σε μειωμένη φυσική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να αυξάνονται εκείνοι που πάσχουν από παχυσαρκία, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νόσων.

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά έρευνες και μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κρούοντας των κώδωνα κινδύνου για την αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή ακόμη και του tablet. Έτσι, σύμφωνα με έρευνα που είχε παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα  ScienceDaily και που τα αποτελέσματά της είχαν παρουσιαστεί σε συνέδριο καρδιολογίας στην Αμερική, αποκαλύφτηκες ότι  φοιτητές που αφιέρωναν πάνω από 5 ώρες ημερησίως στο κινητό τους τηλέφωνο αύξαναν τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 43%.

Η Μίραρι Μαντίλα-Μορόν, ειδικός στην καρδιακή πνευμονική και αγγειακή αποκατάσταση, εξήγησε ότι παρότι η ελκυστικότητα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητη θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνηθειών που προωθούν την καλή υγεία. Η ίδια μάλιστα πρόσθεσε πως όταν κανείς περνάει πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υιοθετεί ευκολότερα καθιστικές συνήθειες και αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα, συμπεριφορές που συνδέονται με πρόωρο θάνατο, διαβήτη, καρδιαγγειακές ασθένειες, διαφόρους τύπους καρκίνου, αρθριτικά και μυοσκελετικά συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε μελέτη 1.060 φοιτητών της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ τους οποίους παρακολούθησαν για εφτά μήνες. Από αυτούς το 36,1% και το 42,6% είχαν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι αντίστοιχα. Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές που δαπανούν περισσότερες από πέντε ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, καταφεύγουν συχνότερα στη μη υγιεινή διατροφή όπως αναψυκτικά και φαγητά με ζάχαρη, ενώ ασκούνται λιγότερο συχνά. Επίσης, το 26% των υποκειμένων που ήταν υπέρβαρα και το 4,6% που ήταν παχύσαρκα χρησιμοποιούσαν το κινητό πάνω από 5 ώρες τη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments