Ελλάδα

Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown τις επόμενες ημέρες μετά τον Πόρο

Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown τις επόμενες ημέρες μετά τον Πόρο
Το νησί του Πόρου ήταν μόνο η αρχή.

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, άνω των 100, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχει χτυπήσει κώδωνα κινδύνου στην επιστημονική κοινότητα, η οποία εισηγείται αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι προ των πυλών και άπαντες θέλουν να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία όπως είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες.

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη  με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν αυστηρά μέτρα. Ήδη από το  βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στο νησί του Πόρου. Το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και αποφασίστηκε μία σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, η απαγόρευση πάρτι και λιτανειών.

Ακόμη επιβλήθηκε πλαφόν στον αριθμό των ατόμων που πρέπει να κάθονται σε τραπέζι σε εστιατόρια. Οι αριθμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στις αρχές και δεν αποκλείεται η περίπτωση του Πόρου να είναι μόνο η αρχή για τα τοπικά lockdown που θα επιβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και η Καβάλα με την Αλεξανδρούπολη είναι στο «κόκκινο» λόγω των νέων κρουσμάτων.  Έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο και σε αυτές τις δυο περιοχές να επιβληθούν αυστηρά μέτρα και απαγορεύσεις. Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχουν πει ότι με τέτοιου είδους lockdown θα αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού μετά την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει ένα νέο οριζόντιο lockdown στη χώρα μιας και η οικονομία δεν το αντέχει, αλλά όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο κ. Χαρδαλιάς δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdown όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments