Τεχνολογία

Αυτή η ρύθμιση στον ήχο του κινητού τρώει την μπαταρία και δεν το ξέρει κανείς

Αυτή η ρύθμιση στον ήχο του κινητού τρώει την μπαταρία και δεν το ξέρει κανείς
Μπαταρία κινητού: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σας κρατήσει περισσότερο. Αυτή είναι η ρύθμιση στον ήχο που «τρώει» την μπαταρία σας

Το κινητό μας είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά μας , στη δουλειά μας, στις μετακινήσεις μας ακόμα και στις σχέσεις μας. Το χρειαζόμαστε λειτουργικό όλη μέρα και γι αυτό το να μην τελειώνει η μπαταρία είναι κρίσιμο. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την ισχύ και την αντοχή της μπαταρίας του κινητού μας.

Αυτοί έχουν να κάνουν από το  από το ίδιο το μοντέλο του κινητού μέχρι τις εφαρμογές που έχουμε στο παρασκήνιο, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και τι χρήση κάνουμε. Υπάρχει, όμως, και ένας παράγοντας και μία ρύθμιση που δεν τη σκεφτόμαστε εύκολα και επηρεάζει την ισχύ της μπαταρίας του κινητού μας. Και αυτό έχει να κάνει με τον ήχο.

Ήξερες για παράδειγμα ότι όταν έχεις σε δόνηση το κινητό την ώρα που χτυπάει τότε καταναλώνεται περισσότερη μπαταρία;

Και μπορεί όταν το έχεις αθόρυβο, αυτή η δόνηση να είναι απαραίτητη αλλά για ξανασκέψου ότι μάλλον όταν το έχεις στο δυνατό δεν την χρειάζεσαι. Έτσι το σίγουρο είναι ότι θα γλιτώνεις αρκετή μπαταρία από το κινητό σου. Αυτό σε συνδυασμό με τη χρήση εφαρμογών θα σε βοηθήσει να την διατηρείς για περισσότερη ώρα.

Τα λάθη που κάνουμε όταν φορτίζουμε το κινητό μας

Το πρώτο φάουλ εντοπίζεται στο ότι φορτίζουμε τη μπαταρία το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Battery University τονίζουν ότι μόλις η μπαταρία φθάσει στο 100% θα πρέπει να αμέσως να βγάζουμε το κινητό από την πρίζα. Αυτό συμβαίνει διότι στη συνέχεια ο φορτιστής στη διάρκεια της νύχτας συνεχίζει να δίνει μικρές φορτίσεις, ώστε να διατηρεί το 100%, γεγονός που προκαλεί φθορά στην μπαταρία και μειώνει το χρόνο ζωής της.

Δεύτερον, στο γεγονός ότι περιμένουμε η μπαταρία να φθάσει κοντά στην πλήρη αποφόρτιση για να βάλουμε το κινητό στην πρίζα. Αντιθέτως, το Battery University τονίζει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τόσο, αλλά και δεν πρέπει να φορτίζουμε τη μπαταρία στο 100%. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου «δεν πρέπει ποτέ να φορτίζονται πλήρως, καθώς το υψηλό βολτάζ πιέζει τη μπαταρία» και τη φθείρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments