Αθλητισμός

Champions League Ολυμπιακός: Στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας οι Πειραιώτες στους ομίλους

Champions League Ολυμπιακός: Στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας οι Πειραιώτες στους ομίλους
Champions League Ολυμπιακός: Στο γ' γκρουπ δυναμικότητας θα ενταχθεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εφόσον καταφέρει να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στα play offs του Champions League της νέας σεζόν αναμένεται να αγωνιστεί στις 22-23 και 29-30 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην κατακτήσει το τρόπαιο η Λιόν. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Πειραιωτών, με βάση τα τωρινά δεδομένα και με γνώμονα την υψηλότερη βαθμολογία στην UEFA, θα είναι οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αστάνα, Σλάβια Πράγας και Λουντογκόρετς.

Φυσικά αυτό είναι πολύ θεωρητικό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές οι ομάδες θα μπορέσουν να προκριθούν από τον προηγούμενο προκριματικό.

Για παράδειγμα, η Αστάνα δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υποψήφια αντίπαλος, γιατί το ευρωπαϊκό της ταξίδι θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό και στον 3ο έχει ομάδες που μπορεί να την αποκλείσουν, όπως η Γιουνγκ Μπόις, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ο Ερυθρός Αστέρας. Αυτό φυσικά ισχύει και για τις Ντιναμό, Σλάβια και Λουντογκόρετς. Αν ο Ολυμπιακός -θεωρητικά μιλώντας- ξεπεράσει το εμπόδιο αυτό στην κλήρωση που θα γίνει τότε θα βρίσκεται στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας.

Έτσι θα αποφύγει ομάδες όπως η Λειψία, ο Άγιαξ και η Ντιναμό Κιέβου. Αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’: Κάτοχος Champions League, κάτοχος Europa League, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Β’: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Σαχτάρ Ντόνετσκ. Γ’: Πόρτο, Μπενφίκα, Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Λάτσιο. Δ’: Ίντερ, Σέλτικ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Αταλάντα, Μαρσέιγ, Μπριζ, Γκλάντμπαχ, Μπασάκσεχιρ.

Σημειώνεται πως αν ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του Europa League, έχουν βγει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε αυτομάτως θα ανέβουν η Πόρτο και η Μπενφίκα στο β’ γκρουπ (θα γίνουν υποψήφιοι αντίπαλοι), όπως και η Ίντερ και Σέλτικ στο γ’ (θα τις αποφύγει ο Ολυμπιακός).

Στη Λίβερπουλ ο Κώστας Τσιμίκας:

Στα μεταγραφικά, ο  θα παίζει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα της . Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί, αλλά δύσκολα μπορεί να χαλάσει κάτι αυτή τη μεγάλη μεταγραφή. Ο  θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του που θα του δώσει άλλο αέρα στο μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια αυτή η πώληση δεν αναμένεται να είναι η μοναδική που θα κάνει η ομάδα του  φέτος το καλοκαίρι. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων μεταξύ αυτών ο Σεμέδο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments