Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια: Εμπαιγμός, αντί για συγγνώμη, προς τους πληγέντες από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια: Εμπαιγμός, αντί για συγγνώμη, προς τους πληγέντες από την κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και για τη μη χρήση του 112.

«Πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση έλεγαν ότι με το “112” θα σώζονται ζωές. Σήμερα, αφού δεν προχώρησαν στη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό έγινε γιατί δήθεν θα προκαλούσε εκατόμβη νεκρών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση πάτησε επί πτωμάτων για να εκλεγεί, ανάγοντας την τυμβωρυχία σε κεντρική πολιτική γραμμή. Σήμερα, ως πρωθυπουργός, επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία και όχι η ανθρώπινη ζωή», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση έλεγαν ότι με το «112» θα σώζονται ζωές. Σήμερα, αφού δεν προχώρησαν στη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό έγινε γιατί δήθεν θα προκαλούσε εκατόμβη νεκρών. Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «πριν λίγους μήνες για όλα έφταιγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ανακάλυψαν την κλιματική κρίση και τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

“Λέει ψέματα ο Χαρδαλιάς”

“Πριν λίγους μήνες θα έκαναν αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και τελικά το μόνο που έκαναν ήταν να την χρησιμοποιήσουν για να βολέψουν μετακλητούς». «Όσο για τα χυδαία ψέματα του κ. Χαρδαλιά για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, κατέρρευσαν από τις έγκαιρες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις που είχαν λάβει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ τέσσερις μέρες πριν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η ολιγωρία και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στην Εύβοια είναι δεδομένες. Όπως δυστυχώς δεδομένος είναι και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη». “Θα περιμέναμε τουλάχιστον να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να πει μια συγγνώμη στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων, παρά να προσπαθεί να εξηγήσει πώς ακριβώς τους έσωσε με τη μη λειτουργία του 112».Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλίας είχε δηλώσει ότι αν είχε γίνει χρήση του 112 τότε οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι. Λίγες ώρες αργότερα μίλησε για λανθασμένη πρόβλεψη του καιρού προκαλώντας την αντίδραση πολλών μετεωρολόγων, μεταξύ αυτών και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments