Πολιτική

Μητσοτάκης ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

Μητσοτάκης ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα
Μητσοτάκης ελληνοτουρκικά: Kατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο την τουρκική παραβατικότητα είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και για τις διάφορες επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, για παρεμπόδιση των τουρκικών παραβατικών ενεργειών που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ ανάβουν φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά υποθάλπουν την τουρκική προκλητικότητα. Ακόμα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν η κυβέρνηση θα τη φέρει σε κύρωση στη Βουλή.

ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ βάζουν φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο  για τα δικά τους συμφέροντα

«Όλοι αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση απευθύνεται για την αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και στους οποίους εμπιστεύεται την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, δηλαδή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανάβουν τη φωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τελικά υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, «αφού πρόκειται για τμηματική οριοθέτηση που αφήνει αδιευκρίνιστο το τι ανήκει σε ποιον από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελόριζο και μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη».

«Η συμφωνία είναι ενταγμένη στις γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας» επισήμανε στον πρωθυπουργό ο γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ θα μελετήσει τη συμφωνία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή όταν η κυβέρνηση τη φέρει για συζήτηση και επικύρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments