Τεχνολογία

Facebook Lite: Αποσύρεται από το iOS

Facebook Lite: Αποσύρεται από το iOS
Facebook Lite: Ελάχιστοι χρήστες iOS το είχαν επιλέξει και έτσι αποφασίστηκε η απόσυρση του.

Μπορεί στην εποχή μας οι περισσότεροι να έχουν ένα Smartphone, αλλά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάρουν ένα “δυνατό” κινητό. Οι πιο φτηνές λύσεις είναι μονόδρομος για ορισμένους. Την ίδια ώρα υπάρχουν και αυτοί που μένουν σε κάποια περιοχή που μπορεί να μην έχει γρήγορο ίντερνετ. Για όλους αυτοπύς οι εταιρίες φτιάχνουν Lite εκδώσεις των εφαρμογών τους. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες βρίσκεται το Facebook με την εφαρμογή “Facebook Lite“. Ωστόσο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών δεν έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στο iOS στη Βραζιλία το 2019 και τώρα με ανακοίνωσή της στο MacMagazine, η εταιρία απενεργοποιεί το Facebook Lite για το iOS. “Το Facebook Lite για iOS θα απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αυθεντική εκδοχή του Facebook για να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και για το Andorid. Για την ώρα οι χρήστες με κινητά Android έχουν κανονικά πρόσβαση στο πιο ελαφρύ Facebook.

Τίτλοι τέλους για το “ελαφρύ” Facebook

Το MacMagazine επιβεβαίωσε πως το Facebook Lite δεν υπάρχει πλέον στο App Store της Βραζιλίας. “Εξαιτίας της περιορισμένης υιοθέτησης και των βελτιώσεων που κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών στις εφαρμογές μας, δε θα υποστηρίζουμε πλέον το Facebook Lite για το iOS”, ήταν τα λόγια του εκπρόσωπου του Facebook.

Ο ισχυρισμός του Facebook για περιορισμένη υιοθέτηση έχει ενδιαφέρον, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη πως το 2017 η εταιρία είχε ισχυριστεί πως το Facebook Lite είχε 200 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, ενώ το 2018 είχε αποκαλύψει πως η εφαρμογή είχε πάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads στο Android. Όπως και να έχει, φαίνεται πως οι iOS χρήστες θα επιστρέψουν στην κανονική εκδοχή του Facebook η οποία από πολλούς θεωρείται αχρείαστα “βαριά”. Στο iPhone 11 καταλαμβάνει 244MB, ενώ το Facebook Lite μόλις 8.7MB. To Facebook είναι το πιο γνωστό Social Media στον κόσμο έχοντας στην οικογένεια του, το Instagram, το WhatsApp και φυσικά το Facebook Messenger.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments