Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ διάγγελμα: «O Μητσοτάκης να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα»

ΣΥΡΙΖΑ διάγγελμα: «O Μητσοτάκης να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα»
ΣΥΡΙΖΑ διάγγελμα: Πράξεις και όχι λόγια ζητά από την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Μεσόγειο.

«Στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα» καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, έτσι, στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας πρωθυπουργός για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του διεθνούς παράγοντα» τονίζει και συμπληρώνει: «Όπως και με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν φοβόμαστε τον διάλογο”

«Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές. Παραμένουμε σταθεροί στην προσήλωσή μας στη Διεθνή Νομιμότητα και στη δύναμη της διπλωματίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο σύνθετα ζητήματα. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Κινείται ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα:

Εν τω μεταξύ, έχει αλλάξει ξανά πορεία το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, το οποίο κατευθύνεται και πάλι προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 5:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 13 Αυγούστου άλλαξε κατεύθυνση, για ακόμα μια φορά, ακολουθώντας παράλληλη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη όπου είχε μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα, συνεχίζει να συνοδεύεται από τον μικρό στολίσκο πολεμικών πλοίων.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις 7.20 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου το Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και συνέχισε να κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, η ελληνική παρουσία στην περιοχή θα ενισχυθεί περαιτέρω με περισσότερες φρεγάτες. Παράλληλα, επικρατεί διπλωματικός «πυρετός» από την ελληνική πλευρά, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να επιδίδονται σε σειρά επαφών με ξένους ομολόγους τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments