Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Παρασκευή 14/08/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Παρασκευή 14/08/2020
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 14 Αυγούστου: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στα 254!

Ακόμα υψηλότερος ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με χθες. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η ανησυχία των ειδικών είναι μεγάλη.  Σήμερα όπως εδώ και αρκετές μέρες οι νοσούντες από τον Covid – 19 έχουν φτάσει τον τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 254 εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 6632  και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- ανήλθαν στους 223 με τελευταία απώλεια μια ηλικιωμένη γυναίκα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά 223 τα θύματα

Μια ακόμη ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέληξε και τρίτη γυναίκα, θετική στον φονικό ιό, η οποία διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα ήταν 81 ετών και εξέπνευσε μόλις διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (14 Αυγούστου). Σημειώνεται ότι συνολικά, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, στους 223.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (13 Αυγούστου) πέντε συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους νικημένοι από τον κορωνοϊό. Το μεσημέρι της Παρασκευής μάλιστα, έγινε γνωστό ότι άλλη μια ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για μια 84χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν σχετίζεται με τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως θα υπάρξουν νέα μέτρα ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες και τους νέους να τηρούν τα μέτρα.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έως τις 24 Αυγούστου από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί θα κλείνουν τα καταστήματα σε μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις για τους ταξιδιώτες, για τήρηση των μέτρων και χρήση μάσκας. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του πακέτου μέτρων για τον Πόρο και εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» και στην Πάρο, ενώ μέτρα πάρθηκαν επίσης σε Ύδρα και Σπέτσες. Επισήμανε πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.) και είναι υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
  • Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments