Ελλάδα

Ιερέας Κάλυμνος: Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες

Ιερέας Κάλυμνος: Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες
Ιερέας Κάλυμνος: Αναλυτικά η ανάρτηση του ιερέα.

Συνελήφθη στην Κάλυμνο ιερέας που καλούσε τους πιστούς μέσω Facebook να μην φορέσουν μάσκες τον Δεκαπενταύγουστο και να προσέλθουν στην εκκλησία χωρίς αυτές, έπειτα από καταγγελία πολίτη. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το protothema.gr ο ιερέας στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ !!! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ», καταλήγει η ανάρτηση .

Δείτε την ανάρτηση του ιερέα από το protothema.gr

Μειωμένη η παρουσία των πιστών στην Τήνο

Ένας διαφορετικός , ένα διαφορετικό « του καλοκαιριού» με την παρουσία του κόσμου σήμερα, να είναι αισθητά μειωμένη στην Παναγία της Τήνου. Οι αποστάσεις τηρούνται ευλαβικά, ενώ μέσα στο ναό μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μόνο 60 άτομα. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων. Ο κόσμος είναι περιορισμένος, ενώ φαίνεται να συμμορφώνεται στα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι φέτος η λιτανεία της εικόνας δεν θα πραγματοποιηθεί όπως τις άλλες χρονιές.

Τι θα ισχύει στους ναούς σήμερα 15 Αυγούστου

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον εορτασμό του Πάσχα, «φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική», τόνισε, την Παρασκευή, κατά την έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δείχνοντας ότι ο εορτασμός της της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί διαφορετικά από τις άλλες χρονιές. «Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του», επεσήμανε.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα εξής:

  • Περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.
  • Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκα εντός των ναών Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και εκτός των ναών, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments