Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέος θάνατος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Στους 225 οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέος θάνατος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Στους 225 οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας θάνατος σημειώθηκε στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 225. Πρόκειται για ακόμα έναν ηλικιωμένο, τον τέταρτο κατά σειρά που χάνει τη μάχη με τη ζωή, από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Ακόμα ένας θάνατος από τον φονικό ιό σημειώθηκε στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Ο 82χρονος άνδρας είναι ο τέταρτος κατά σειρά από τη συγκεκριμένη δομή που χάνει τη ζωή του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων στα 225.  Ακόμα 8 άτομα από το ίδιο γηροκομείο μπήκαν στο νοσοκομείο. Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με το thesstival.gr.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ έπασχε από άνοια. Ακόμη οκτώ ασθενείς από το ίδιο γηροκομείο εισήχθησαν σήμερα στο Παπανικολάου με κορονοϊό. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται 22 άτομα που κόλλησαν τον ιό στο γηροκομείο, από εργαζόμενο του γηροκομείου που νόσησε με τον ιό μετά από επαφή με συγγενικό του πρόσωπο ο οποίος είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα κατόπιν της παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνης για την διασπορά του ιού στο γηροκομείο. Συνολικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται 43 άτομα με κορονοϊό.

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη διασπορά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Τίποτα, κανένα μέτρο, ούτε η δράση των ελεγκτικών αρχών, ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη. Δεν γίνεται σε κάθε μέρος της χώρας, δίπλα σε καθέναν να βρίσκεται ένας αστυνομικός». Και συμπλήρωσε:

«Είναι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους νέους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός της χώρας». svg%3E

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
  • Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments