Ελλάδα

Δήμαρχος Αντίπαρου: Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα έχουμε – Νομίζω ότι στοχοποιηθήκαμε

Δήμαρχος Αντίπαρου: Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα έχουμε – Νομίζω ότι στοχοποιηθήκαμε
Δήμαρχος Αντίπαρου: Σε συνέντευξή του ο Αναστάσιος Φαρούπος σχολίασε πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων ενώ ανέφερε ότι μαζί με την Πάρο υπήρξε στοχοποίηση, τη στιγμή που αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο δήμαρχος Αντίπαρου, Αναστάσιος Φαρούπος, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η υγειονομική κρίση στο νησί, καθώς και για την στοχοποίηση τους μαζί με το νησί της Πάρου από τα ΜΜΕ πριν ακόμα ανακοινωθούν τα μέτρα.

«Εμείς είμαστε ασφαλή νησιά. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επίσημη από τον ΕΟΔΥ, δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα υπάρχουν», τόνισε ο δήμαρχος

«Νομίζω ότι στοχοποιηθήκαμε η Πάρος και η Αντίπαρος, αφού τελικώς πήρανε μέτρα και για άλλες περιφέρειες, όπως στην Κρήτη, την Αττική, τη Ρόδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως δύο ημέρες πριν γενικευθούν τα μέτρα «τα κανάλια έπαιζαν ότι η Πάρος και η Αντίπαρος έχουν πρόβλημα. Εμείς είμαστε ασφαλή νησιά. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επίσημη από τον ΕΟΔΥ, δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα υπάρχουν», ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV.

Όσον αφορά στους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί σε αυτά τα δύο νησιά, ο κ. Φαρούπος τόνισε πως η Πάρος και η Αντίπαρος ήταν από τους πρώτους δήμους που προμηθεύτηκαν 300 μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς από κάποιες δωρεές, τα οποία και έχουν εξαντληθεί, ενώ την τελευταία εβδομάδα είναι ένα μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα νησιά και διενεργεί τεστ, χωρίς όμως να γνωρίζουν τα αποτελέσματα «δυστυχώς», όπως διευκρίνισε.

Τα μέτρα που ισχύουν σε Πάρο και Αντίπαρο

  •  Παράταση έως 24/08 των μέτρων που ισχύουν στον Πόρο, με το κλείσιμο των καταστημάτων να μεταφέρεται στις 12 τα μεσάνυχτα αντί για 11 η ώρα το βράδυ που ίσχυε ως σήμερα. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου  απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ..
  • Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.
  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.
  • Εντός των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών.
  • Εντός των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου, αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού.
  • Εντός των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments