Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας νεκρός 69χρονος – Στους 231 συνολικά οι θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας νεκρός 69χρονος – Στους 231 συνολικά οι θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 231. Πρόκειται για έναν 69χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο Αττικό.

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 πρόκειται για έναν άνδρα 69 ετών που νοσηλευόταν στο Αττικό.

Την ίδια στιγμή η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας συνεχίζεται με την κυβέρνηση να σκέφτεται νέα μέτρα. Αυτά που είναι στο τραπέζι έχουν να κάνουν με την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου στο σπίτι αλλά και την εργασία, με σκέψεις για την επιλογή του μοντέλου της τηλεργασίας, η γενικευμένη χρήση μάσκας, καθώς και η πιθανότητα τοπικών λοκντάουν.

Ταυτόχρονα οι ειδικοί προειδοποιούν για τους πολλούς ασυμπτωματικούς

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει από τη χθεσινή μείωση των κρουσμάτων, επισημαίνουν οι ειδικοί. Μπορεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού να έπεσαν σήμερα για πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες από τα 200, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει επανάπαυση.

Άλλωστε, συνηθίζεται μετά το Σαββατοκύριακο να υπάρχει μια μικρή μείωση των κρουσμάτων. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Συν τοις άλλοις, οι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τους ασυμπτωματικούς φορείς του φονικού ιού.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τους ασυμπτωματικούς στην Ελλάδα, ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, προχώρησε σε μια τρομακτική πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν έως και 15.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρουν ότι είναι μολυσμένοι.

Τον παραπάνω προβληματισμό έρχεται να εντείνει και το γεγονός ότι πολύ από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς είναι νέοι, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν μετατραπεί σε «εστία υπερμετάδοσης» μετρώντας τον μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων της χώρας μας.

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και ειδικά νέοι και φυσικά αυτοί αποτελούν πηγή του ιού που μπορούν να μολύνουν όσους βρίσκονται κοντά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα, δε, με τον κ. Δερμιτζάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, το γεγονός ότι τα κρούσματα κινούνται σε αριθμούς από 150 έως 250 σημαίνει ότι έχουμε σταθεροποίηση, και αυτό συνεπάγεται με σταθερή μετάδοση και όχι αυξημένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments