Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 28 ημερών βρέφος

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 28 ημερών βρέφος
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο πήρε το 28 ημερών βρέφος από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες.

Το βρέφος 28 ημερών που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, πήρε σήμερα εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από νοσηλεία τριών ημερών. Ο πυρετός έπεσε και οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας, σύμφωνα με το thesstival.gr

Το μωράκι είναι καλά στην υγεία του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου είχε αρχικά πάει συνοδεία των γονέων του, καθώς το πρώτο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε την Κυριακή και βρέφος μόλις τριών μηνών από την Έδεσσα, το οποίο νοσηλεύεται στο σπίτι του.

Καλύτερη η κλινική εικόνα της 17χρονης στο ΑΧΕΠΑ

Σημάδια βελτίωσης έδειξε η υγεία της 17χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό. Ωστόσο, η κατάσταση της κοπέλας εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή. Η νεαρή κοπέλα έχει διασωληνωθεί από το Σάββατο 15 Αυγούστου με τους γιατρούς να προβληματίζονται καθώς η μαθήτρια φαίνεται πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά το παρελθόν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν πώς υπήρξε αυτή η ραγδαία μεταβολή της υγείας της μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται, πως πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα που έχει εισέλθει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει διασωληνωθεί.

Ο ΠΟΥ εξέφρασε την ανησυχία του για τους ασυμπτωματικούς νέους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε σήμερα τη μεγάλη του ανησυχία για το γεγονός ότι κύριοι μεταδότες του κορωνοϊού είναι πλέον οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι, πολλοί από τους οποίους δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Προφανώς, αυτή η εξέλιξη είναι κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ανώτερα στελέχη του ΠΟΥ δήλωσαν αυτόν τον μήνα ότι το ποσοστό των νεότερων ανθρώπων μεταξύ αυτών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε παγκοσμίως και αυτό θέτει σε κίνδυνο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ασθενών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με αδύναμες υγειονομικές υπηρεσίες.

«Η επιδημία αλλάζει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού Τακέσι Κασάι σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω διαδικτύου. «Οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι γίνονται ολοένα και περισσότερο οι κύριοι μεταδότες του ιού. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί», υπογράμμισσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments