Ελλάδα

Φωτογραφία ντοκουμέντο της σύγκρουσης του Kemal Reis με τη φρεγάτα Λήμνος

Φωτογραφία ντοκουμέντο της σύγκρουσης του Kemal Reis με τη φρεγάτα Λήμνος
Kemal Reis: Πριν από λίγες ημέρες, η τουρκική φρεγάτα, που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία, με τη ζημιά που υπέστη η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ύστερα από την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος.

Πώς έγινε η πρόσκρουση με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά

Ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία αποδείχθηκε μοιραία, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε. Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Kemal Reis.

Ο κυβερνήτης της «Λήμνος» βλέποντας την τουρκική φρεγάτα να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Ο επικίνδυνος ελιγμός ήταν μοιραίος για τον στόλο των Τούρκων

Πριν από ελάχιστες ημέρες λοιπόν, η τουρκική φρεγάτα, που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην ελληνική φρεγάτα  «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema, δείχνει ότι το Kemal Reis υπέστη ρήγμα στο πρυμναίο τμήμα. H τουρκική φρεγάτα ήταν στα αριστερά της ελληνικής άρα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας, θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στη φρεγάτα «Λήμνος».

«Είσαι μάγκας»

Και αξίζει να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες μετά το περιστατικό που συνέβη στο Αιγαίο με τις δύο φρεγάτες, ήρθε στο φως η συνομιλία που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον κυβερνήτη του ελληνικού πλοίου. Όπως ενέφερε ο Βηματοδότης,  από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε δια ασυρμάτου με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος» αντιπλοίαρχο (Μάχιμο) Ι. Σαλιάρη.

Τονίζεται πως τον συνεχάρη για τη ναυτοσύνη του. «Είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια», του είπε ο υπουργός ενώ ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας του απάντησε, με περισσή ταπεινότητα, ότι απλώς έπραξε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που του ομιλεί ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments