Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 235 οι νεκροί από τον φονικό ιό

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 235 οι νεκροί από τον φονικό ιό
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πανδημία, ο δεύτερος για σήμερα στη χώρα.

Άλλοι δύο νεκροί από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης, σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας σε 235 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα στην Ξάνθη, ένας άνδρας 79 ετών νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, με υποκείμενα νοσήματα, ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

Ήταν μέλος οικογένειας με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονη υποξυγοναιμία και αμφοτερόπλευρα διηθήματα. Πριν από λίγο, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ένας 51χρονος, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το τελευταίο θύμα εξαιτίας της πανδημίας στην Ελλάδα.

Εστία κορωνοϊού οίκος ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς ένας ακόμη οίκος ευγηρίας έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο και 7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κρούσματα έγιναν γνωστά όταν κάποιοι από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται πως ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45. Όσο για το πως κατάφερε να εισέλθει ο ιός αφού τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η διασπορά προήλθε από ηλικιωμένη, την οποία μετέφεραν τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και στη συνέχεια την επέστρεψαν στον οίκο.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, οι ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, έχουν ήπια συμπτώματα. Το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στον οίκο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments