Τεχνολογία

Google Maps update: Αναβαθμίζονται οι χάρτες και αποκτούν περισσότερες λεπτομέρειες [pic]

Google Maps update: Αναβαθμίζονται οι χάρτες και αποκτούν περισσότερες λεπτομέρειες [pic]
Google Maps update: Αλλαγές έρχονται στον τρόπο παρουσίασης των χαρτών της γνωστής εταιρείας.

Μια οπτική αναβάθμιση θα έρθει σύντομα στο Google Maps, το οποίο θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες στον χάρτη για άμεση αναγνώριση του τοπίου.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Maps θα φέρει περισσότερο χρώμα στους χάρτες για να γίνεται πιο ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ των διαφορετικών τύπων του εδάφους, όπως παραλίες, έρημοι, ποτάμια, ωκεανοί και χαράδρες, αλλά και να είναι εμφανής η πιο έντονη βλάστηση με σκούρο πράσινο και λευκό στα χιονισμένα βουνά. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να μελετούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το unboxholics, οι δορυφόροι της γνωστής εταιρείας έχουν χαρτογραφήσει σε υψηλή ανάλυση τις περιοχές που κατοικεί το 98% του ανθρώπινου πληθυσμού και χάρη σε μία νέα αλγοριθμική τεχνική χρωματισμού του χάρτη, θα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί το έδαφος σε κατανοητές, έντονες απεικονίσεις. Πλέον, ένα μέρος θα μας δίνει μια καλή ιδέα των φυσικών χαρακτηριστικών του, για να μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε παραλίες, ερήμους, δάση, ποτάμια, λίμνες και άλλα. Με μια ματιά λοιπόν, θα ξέρετε αν η περιοχή έχει έντονη βλάστηση ή αν υπάρχει χιόνι στις βουνοκορφές.

Από πότε θα είναι διαθέσιμο αυτό το update;

Για τις πόλεις, η Google ετοιμάζει μία αναβάθμιση η οποία θα απεικονίζει με ακρίβεια το σχήμα και το πλάτος του δρόμου, ενώ θα περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για πεζοδρόμια και διαβάσεις. Η αναβάθμιση αυτή θα ξεκινήσει από τους δρόμους του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο. Και για να τα καταφέρει, η Google συνδύασε τεχνολογία Computer Vision με τα δεδομένα που λαμβάνει από δορυφορικές λήψεις και στη συνέχεια εφαρμόζει ένα νέο μοντέλο HSV (Hue, Saturation, Value) για να αποδώσει τις διαφορές στα τοπία, σύμφωνα με το techgear.

Ο νέος χρωματισμός εμφανίζεται ήδη σε αρκετούς χρήστες του Google Maps, επομένως, είναι θέμα ημερών να τον δούμε όλοι στις συσκευές μας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει βελτιώσεις στις πληροφορίες που παρέχει για τους δρόμους, ειδικά για όσους κινούνται πεζοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments