Πολιτική

Παναγιωτόπουλος – Καρενμπάουερ: Επικοινωνία για την κατάσταση στην Μεσόγειο

Παναγιωτόπουλος – Καρενμπάουερ: Επικοινωνία για την κατάσταση στην Μεσόγειο
Παναγιωτόπουλος - Καρενμπάουερ: Με την Γερμανίδα ομόλογό του συνομίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ποια θέματα έθιξε.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, είχε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την οποία συζήτησε για «την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», αλλά και για την επικείμενη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

“Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις εξελίξεις και υπογράμμισε την σημασία του ρόλου της ΕΕ και της γερμανικής Προεδρίας, προκειμένου αποκατασταθεί περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.  Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι έχουμε ετοιμότητα να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπό την προϋπόθεση άμεσης απόσυρσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού σκάφους από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ συμμερίσθηκε την εκτίμηση του Έλληνα υπουργού ότι η παρούσα κατάσταση καλλιεργεί συνθήκες ατυχήματος και, συνεπώς, πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα αποφευχθεί οιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης και να υπάρξει εκτόνωση, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για διάλογο. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε, επίσης, ότι «θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εξελίξεις, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 26 Αυγούστου».

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να θέσει το θέμα της Τουρκίας στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών. Παρόλο που η Σύνοδος των “27” θα ασχοληθεί με την πολιτική κρίση στη Λευκορωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός, , αναμένεται να τοποθετηθεί για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική .

Κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα επιμείνει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την  μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, που θεωρεί η χώρα μας ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα και το μόνο θέμα συζήτησης με τους γείτονες. Όλα αυτά την ώρα που τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει πως ετοιμάζεται και τρίτο γεωτρύπανο να βγει στην Αναοτολική Μεσόγειο, πράγμα που δείχνει ότι η ένταση δεν είναι εύκολο να αποκλιμακωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments