Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις σε νοσοκομεία: Έρχεται νέα προκήρυξη για θέσεις ιατρικού προσωπικού

Προσλήψεις σε νοσοκομεία: Έρχεται νέα προκήρυξη για θέσεις ιατρικού προσωπικού
Προσλήψεις σε νοσοκομεία: Κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε την προκήρυξη 400 νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ανακοινώθηκαν 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντομαζάνη, ο οποίος προανήγγειλε και τη δημιουργία 50 νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντομαζάνης ανακοίνωσε την προκήρυξη εκατοντάδων νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού

Κατά την ενημέρωση λοιπόν, ο κος Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε την προκήρυξη εκατοντάδων νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού. Ειδικότερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί νέα προκήρυξη για τη πρόσληψη θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπεία. «Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας» υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας ανοίγοντας την ενημέρωση της Τρίτης.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας»

«Τώρα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια όταν θα είναι έτοιμα», συμπλήρωσε. Όπως προέταξε ο κος Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι ενισχύθηκαν οι δομές υγείας με προσωπικό καθώς από τον Μάρτιο έγιναν πάνω από έξι χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών και χιλίων και πλέον μόνιμων γιατρών διάφορων ειδικοτήτων.

Από 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, «θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ»

«Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κοντοζαμάνης.

«Αυξάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. Πάντως, προτεραιότητα όσον αφορά στο εμβόλιο, θα δοθεί σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, τις πλέον ευάλωτες, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο υφυπουργός. Και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει σχέδιο της Επιτροπής Εμβολιασμών για την προτεραιοποίηση των ομάδων που θα κάνουν αρχικά το εμβόλιο αυτό. Ναι θα υπάρξει προτεραιότητα για το ποιος θα κάνει το εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments