Ελλάδα

Χριστίνα Ωνάση: Όταν συνελήφθη για πορνεία στο Παρίσι – Ο άγνωστος εθισμός

Χριστίνα Ωνάση: Όταν συνελήφθη για πορνεία στο Παρίσι – Ο άγνωστος εθισμός
Χριστίνα Ωνάση: Η κόρη του διασημότερου ίσως «κροίσου» Αριστοτέλη Ωνάση έζησε μια σύντομη, περιπετειώδη και θλιμμένη ζωή.

Τα 68 της χρόνια θα έκλεινε αν ζούσε σήμερα η Χριστίνα Ωνάση, η κόρη του Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη. Η Χριστίνα Ωνάση έζησε μια σύντομη, περιπετειώδη και θλιμμένη ζωή. Η έλλειψη πατρικής στοργής σημάδεψε τον χαρακτήρα της και καθόρισε τις προσωπικές της επιλογές.

Η κόρη του διασημότερου ίσως «κροίσου» ολόκληρου του 20ου αιώνα απολάμβανε σε όλη τη ζωή της μία πλούσια ζωή με όλες τις ανέσεις που μπορεί να βάλει με το μυαλό του ένας μέσος άνθρωπος, ενώ πολλές λεπτομέρειες από την καθημερινότητα της είδαν πριν από λίγα χρόνια στη δημοσιότητα όταν η κολλητή της φίλη, Μαρίνα Τσοκμεκτσόγλου, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η ζωή μου με τη Χριστίνα Ωνάση», ιντριγκάροντας ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη για τα μυστικά αυτής της βαθύπλουτης γυναίκας που πέρασε 38 χρόνια έχοντας τα πάντα και παράλληλα μη έχοντας τίποτα.

Όταν η Χριστίνα Ωνάση συνελήφθη για πορνεία στο Παρίσι

Μεγάλο αγκάθι στην καρδιά της ήταν πάντα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες καλών της φίλων, το γεγονός ότι δεν είχε την σχέση αγάπης που θα ήθελε με τον πατέρα της, ο οποίος της ασκούσε σκληρή κριτική (σε αντίθεση με τον μοναχογιό του,τον Αλέξανδρο Ωνάση τον οποίο υπεραγαπούσε) και είχε φτάσει στο σημείο να της μιλήσει πολύ άσχημα, μειώνοντας την δημοσίως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τρομερό σκηνικό που είχε λάβει χώρα τη δεκαετία του 70 στο Παρίσι όταν η Χριστίνα Ωνάση θέλοντας να σκοτώσει λίγη ώρα κατέβηκε με την κολλητή της σε κεντρικό δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας παριστάνοντας την πόρνη. Μάλιστα ένας οδηγός τους προσέφερε 500 φράγκα για να πάνε μαζί του, ενώ λίγο αργότερα ένα περιπολικό που έκανε έρευνα στην περιοχή τους ζήτησε τα χαρτιά τους. Φυσικά δεν τα είχαν. Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο τμήμα και τότε η Χριστίνα άρχισε να φωνάζει στη μέση του δρόμου ότι δεν είναι πόρνη αλλά η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και ότι όλο αυτό ήταν μία απλή πλάκα. Ο αστυνομικός τότε την κοίταξε ειρωνικά και της απάντησε «Μπράβο. Κι εγώ είμαι ο γιος του Ντε Γκωλ» και τις έβαλε στο περιπολικό. Την λύση τελικά την έδωσε η θυρωρός του σπιτιού της στο Παρίσι που έφτασε πανικόβλήτη στο τμήμα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της κυρίας της, ενώ όταν ο Ωνάσης πληροφορήθηκε λίγο αργότερα το περιστατικό της επιτέθηκε αποκαλώντας της «βρώμα» και λέγοντας της «πως δεν είναι ικανή ούτε την πόρνη να παριστάνει καλά».

Λίγο μόλις καιρό αργότερα η Ωνάση απτόητη συνέχισε τις πλάκες παριστάνοντας την αεροσυνοδό, ζητώντας από τον πιλότο της να απογειώσει το ιδιωτικό της αεροπλάνο παρά την τρομερή κακοκαιρία, εγκαταλείποντας την εγκλωβισμένη στα χόνια λιμουζίνα της κάπου στο παγωμένο Σεν Μόριτζ για να επιστρέψει μετά από μία ώρα με ένα τεράστιο φορτηγό με αλυσίδες για να πάρει την παρέα της.

Ο άγνωστος εθισμός της

Η κολλητή φίλη της Χριστίνας Ωνάση έχει αποκαλύψει «Της άρεσε όμως, πολύ η Coca Cola. Έπινε 24 μπουκάλια κάθε μέρα αρχίζοντας από το πρωί. Ήταν σαν να συνέδεε μια αντλία καφεΐνης με τον οργανισμό της», λέει κάποια στιγμή η κυρία Τσολμεκτσόγλου αποκαλύπτοντας τον άγνωστο εθισμό της Χριστίνας.

Η ημέρα που η Χριστίνα Ωνάση πέθανε

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παντρευτεί τον πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, Γιώργο Τσολκμετσόγλου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για καρδιακή προσβολή, αλλά ο γιατρός που την είχε εξετάσει λίγο πριν πετάξει για την Αργεντινή είπε ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν αυτή ενός ταύρου. Αργότερα οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα, ωστόσο κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι το προκάλεσε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, ενώ ο περίγυρός της μιλούσε για τις πιο ευτυχισμένες μέρες της κληρονόμου.

Όπως σημειώνει η Μαρίνα Τσοκμετσόγλου στο βιβλίο της για την ημέρα του θανάτου της Χριστίνας Ωνάση, «εκείνο το βράδυ μιλούσε για τον πατέρα και τον αδερφό της, θέματα που δεν τα άγγιζε. Ήταν σαν κάθαρση γι’ αυτή. Γελώντας μου είπε πως είναι κουρασμένη και πως ήθελε να πάει για ύπνο. Μου έδωσε ένα φιλί στον αέρα και με καληνύχτισε στα ελληνικά. Όταν αργότερα χτύπησα την πόρτα της, δεν πήρα απάντηση. Άνοιξα και τη βρήκα κοιμισμένη στην μπανιέρα. Κάλεσα τους γιατρούς, τον αδερφό μου, την αστυνομία, αλλά ήταν ήδη αργά. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά να κοιτάνε το άπειρο…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments