Ελλάδα

Μύκονος κορωνοϊός: Με 10 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει ο διαχειριστής της βίλας

Μύκονος κορωνοϊός: Με 10 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει ο διαχειριστής της βίλας
Μύκονος κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πάρτι στο οποίο παρευρέθηκαν 400 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι θετικό στον κορωνοϊό που «έσπασε» την καραντίνα.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πάρτι της Μυκόνου στο οποίο παρευρέθηκαν 400 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι θετικό στον κορωνοϊό που «έσπασε» την καραντίνα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διαχειριστής της βίλας στη Μύκονο όπου διοργανώθηκε το ξέφρενο πάρτι, κατηγορείται για κακούργημα και κινδυνεύει με φυλάκιση έως 10 ετών. Μάλιστα, ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του ισχυρίζεται ότι η βίλα είχε ενοικιαστεί σε τρίτο άτομο το οποίο και έκανε το πάρτι.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όλα άρχισαν όταν κάτοικος της Φτελιάς έκανε καταγγελία στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Η αστυνομία εντόπισε το πάρτι με drone και έσπευσε στο σημείο.

Το κλιμάκιο έκανε «ντου» στη βίλα, όπου ξεφάντωναν περίπου 400 άτομα, και εντόπισε ναρκωτικά. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ανάμεσα στους καλεσμένους, συνελήφθη ένα ζευγάρι ξένων τουριστών για κατοχή μεθαμφεταμινών και «ροζ κοκαΐνης», ουσία που χρησιμοποιείται στα sex parties.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι διέμενε σε ξενοδοχείο καραντίνας της Μυκόνου, αλλά είχε παραβιάσει τους κανονισμούς για να πάει στο πάρτι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το ζευγάρι ανήκε σε παρέα πέντε ατόμων από την Ισπανία, που έκαναν τεστ για τον κορονοϊό στο αεροδρόμιο της Αθήνας, πριν πετάξουν για Μύκονο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν ότι η μία γυναίκα με καταγωγή από τη Βενεζουέλα ήταν θετική, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας μαζί με τον σύντροφό της.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

Όπως ορίζεται, η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι τέσσερα. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις συγγενών πρώτου βαθμού, όταν και ο αριθμός ανεβαίνει στους έξι. Σε Μύκονο και Χαλκιδική αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις που συνεπάγονται την παρουσία κοινού.

Μάσκα παντού

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Του μέτρου εξαιρούνται:

  • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Πρόστιμα και έλεγχοι

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που εργαζόμενος επιχείρησης που εντάσσεται στα μέτρα βρεθεί να μην τηρεί τους κανόνες, τότε επιβάλλεται στην επιχείρηση, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Ίδιας τάξης θα είναι το πρόστιμο εάν βεβαιωθεί παράβαση από κάποιο φυσικό πρόσωπο. Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σαρωτικοί ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments