Πολιτική

Κικίλιας κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται 

Κικίλιας κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται 
Κικίλιας κορωνοϊός: Με ένα tweet ο υπουργός Υγείας απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με μια ανάρτησή του στο Τwitter, με στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

«Πρώτα είπαν, δεν υπάρχει εμβόλιο.  Μετά, εντάξει υπάρχει, αλλά δεν είναι έτοιμο. Ύστερα, ναι, θα είναι έτοιμο, αλλά όχι δωρεάν. Έπειτα, ok, θα είναι δωρεάν, αλλά ο Μητσοτάκης άδειασε τον Κικίλια… Σύντροφοι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αλλά… τόση παραφροσύνη πια;», αναρωτιέται στο tweet που έκανε στον επίσημο και προσωπικό του λογαριασμό.

Να θυμίσουμε πως για «άδειασμα» του υπουργού Υγείας από τον πρωθυπουργό, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Προχθές η Κομισιόν άδειασε τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, για τη δέσμευσή του ότι δήθεν το Δεκέμβριο η χώρα θα διαθέτει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Χθες ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εμφατική διάψευση της Κομισιόν, επανέλαβε το ψέμα του κ. Κικίλια. Σήμερα άδειασε τον υπουργό του, παραδεχόμενος πως, δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας και ανακοίνωσε ότι θα είναι δωρεάν μόνο και μόνο για να καλύψει το φιάσκο!», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές.

«Ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο, ότι όταν το εμβόλιο περάσει το δοκιμαστικό στάδιο, θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες», σχολιάζουν. Θυμίζουμε πως σειρά αρμοδιοτήτων μειώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και ανατέθηκαν στους υφυπουργούς Βασίλη Κοντοζαμάνη και Ζωή Ράπτη. Μεταξύ άλλων, στους υφυπουργούς περνάνε όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, τους διορισμούς των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών).

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση διευκρινίζεται πως κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών. Με τις αλλαγές που επέρχονται πάντως, πλέον ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται άρδην αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά σε νούμερο ένα πρόσωπο του ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments