Αθλητισμός

Ξάνθη κορωνοϊός: Κρούσμα στην ακριτική ομάδα – Στον αέρα το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ξάνθη κορωνοϊός: Κρούσμα στην ακριτική ομάδα – Στον αέρα το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης
Ξάνθη κορωνοϊός: Ανησυχία στην ακριτική ομάδα της Θράκης, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα θετικό στον ιό. Τι θα γίνει με το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτήν τη φορά πρόκειται για την ομάδα της Ξάνθης καθώς όπως έγινε γνωστό ο ιός επισκέφθηκε την ακριτική ομάδα της Θράκης. Όπως μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Μπουρνατζής οι καθιερωμένες εξετάσεις που γίνονται πριν τα παιχνίδια επεφύλασσαν αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή ή μέλος του σταφ.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ έχει σφραγιστεί το προπονητικό κέντρο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο γήπεδο της Ξάνθης, για να απολυμανθεί.

Προς αναβολή οδεύει το πρώτο μπαράζ κόντρα στην «Ελαφρά ταξιαρχία», εν αναμονή των νέων εξετάσεων που θα υποβληθούν και προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα κρούσματα καθημερινά φτάνουν τριψήφιο αριθμό κάτι που μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου αν δεν ληφθούν και τηρηθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές καθώς το φθινόπωρο είναι πλέον προ των πυλών, οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες υγείας που τονίζουν πως θα φανεί αν τα νέα ληφθέντα μέτρα είναι αποτελεσματικά, από τα τέλη Αυγούστου και πέρα.

Τα δύο «στοιχήματα» και η μάχη με τον χρόνο

Η κοινωνία λοιπόν, αναμένεται να επανέλθει σε λίγες ημέρες στους κανονικούς της ρυθμούς με την επιστροφή των ατόμων που κάνουν διακοπές, στα σημεία όπου και διαμένουν καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σταδιακά στη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού προκειμένου να σταματήσει από τη μία την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και να βοηθήσει την οικονομία να «αναπνεύσει».

Τα δύο «στοιχήματα» αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει η διασπορά του ιού από εκδρομείς που πιθανότατα να έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και λήψη μέτρων για το άνοιγμα το σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα μαθήματά τους και τις τάξεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments