Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το σερί τριψήφιων ημερήσιων κρουσμάτων

Ελλάδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το σερί τριψήφιων ημερήσιων κρουσμάτων
Ελλάδα κορωνοϊός: Η κοινωνία αναμένεται να επανέλθει σε λίγες ημέρες στους κανονικούς της ρυθμούς με την επιστροφή των ατόμων που κάνουν διακοπές, στα σημεία όπου και διαμένουν καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές καθώς το φθινόπωρο είναι πλέον προ των πυλών, οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες υγείας που τονίζουν πως θα φανεί αν τα νέα ληφθέντα μέτρα είναι αποτελεσματικά, από τα τέλη Αυγούστου και πέρα.

Τα δύο «στοιχήματα» και η μάχη με τον χρόνο

Η κοινωνία λοιπόν, αναμένεται να επανέλθει σε λίγες ημέρες στους κανονικούς της ρυθμούς με την επιστροφή των ατόμων που κάνουν διακοπές, στα σημεία όπου και διαμένουν καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σταδιακά στη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού προκειμένου να σταματήσει από τη μία την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και να βοηθήσει την οικονομία να «αναπνεύσει». Τα δύο «στοιχήματα» αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει η διασπορά του ιού από εκδρομείς που πιθανότατα να έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και λήψη μέτρων για το άνοιγμα το σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα μαθήματά τους και τις τάξεις του.

Σε επιφυλακή οι αρχές για μετακινήσεις τουριστών από Μύκονο και Πάρο

Εξάλλου, σε μείζον πρόβλημα θα εξελιχθεί η μετακίνηση ξένων τουριστών κυρίως από Μύκονο και Πάρο προς τη Σαντορίνη, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos, τις τελευταίες ημέρες και μετά τα μέτρα σε Μύκονο και Πάρο, όπου είναι υποχρεωτική εκτός των άλλων και η μάσκα, πολλοί ξένοι τουρίστες μετακινούνται με τα πλοία προς τη Σαντορίνη, όπου το νησί παραμένει «ελεύθερο» μέτρων.

Προβληματισμό εγείρει ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας που ξεπερνά τα 200 το τελευταίο διάστημα. Τη στιγμή που οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση,  λαμβάνοντας, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καρδίτσα, την Πέλλα και την Πιερία έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση διασποράς της νόσου, η κατάσταση σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, με τις δεκάδες καταγεγραμένες μολύνσεις, έρχεται επίσης να προστεθεί στο «παζλ» της ανησυχίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό έως την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, υπάρχουν 209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Επίσης, 1802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 6 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 238 θανάτους συνολικά στη χώρα. 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments