Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 στους κατοίκους – Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ

Φωτιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 στους κατοίκους – Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ
Φωτιά στη Μάνη: H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα στους κατοίκους της Μάνης το βράδυ του Σαββάτου, καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών,  εξαιτίας της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των ισχυρών μποφόρ και της έντασης της πυρκαγιάς δόθηκε το απόγευμα εντολή εκκένωσης για πέντε οικισμούς, Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις δηλαδή: 155 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 47 οχήματα. Νωρίτερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης. Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη.

 Τι αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της για την μεγάλη φωτιά στη Μάνη – Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά  τις των αίτιες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά

«Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι σε εξέλιξη. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μετέβη απο την έναρξη της για τον γενικό συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α. «Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments