Διεθνή

Jack Sherman: Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers

Jack Sherman: Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers
Jack Sherman: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος κιθαρίστας των «Red Hot Chili Peppers», Jack Sherman, σε ηλικία 64 ετών. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα, ενώ το δημοφιλές συγκρότημα αποχαιρέτησε το παλιό μέλος της μπάντας με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η συνεργασία και η κόντρα με τα «Πιπέρια»

Ο Τζακ Σέρμαν υπήρξε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, ενώ συνέβαλε και στα Freaky Styley, Mother’s Milk και The Abbey Road EP. Όταν, πριν από 8 χρόνια, οι Red Hot Chili Peppers μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame, χωρίς να συμπεριληφθεί το όνομα του Σέρμαν, ο μουσικός ένιωσε βαθιά απογοητευμένος και κατηγόρησε την μπάντα πως ευθύνεται για τον αποκλεισμό του ίδιου και του Dave Navarro. «Δεν με τίμησαν και αυτό είναι άσχημο», δήλωσε ο Σέρμαν στο Billboard το 2012.

«Τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές, καλές, κακές και στο ενδιάμεσο», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους τα «Πιπέρια». Σίγουρα, είχαν απ’ όλες.

Ο Sherman είχε αντικαταστήσει τον κιθαρίστα και ηγετικό μέλος, Hillel Slovak, τον Δεκέμβριο του 1983, όταν και ιδρύθηκαν οι Red Hot Chili Peppers. Ο Slovak επέστρεψε στη μπάντα δύο χρόνια μετά.

Μάλιστα, o Sherman έγραψε τις κιθάρες στο ντεμπούτο άλμπουμ (1984) της μπάντας. Ωστόσο, ο Sherman συνεργάστηκε ξανά με το συγκρότημα στους δίσκους «The Abbey Road EP» και «Mother’s Milk».

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Το 1983, όταν και ιδρύθηκε το συγκρότημα, μέλη ήταν ο Anthony Kiedis (φωνητικά), ο Flea (μπάσο), ο Jack Irons (ντραμς) και ο Hillel Slovak (κιθάρα). Οι δύο τελευταίοι έφυγαν λόγω των υποχρεώσεων τους με το άλλο τους συγκρότημα “What Is This?”. Τότε το συγκρότημα επιστράτευσε τον Cliff Martinez (ντραμς) και τον Jack Sherman (κιθάρα) και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ The Red Hot Chili Peppers (1984), σύμφωνα με πληροφορίες από το Βικιπαίδεια.

Όταν ο Jack Sherman παραιτήθηκε, το συγκρότημα πήρε πίσω τον Hillel που είχε παραιτηθεί από τους “What Is This?” και ηχογράφησαν το Freaky Styley (1985). Μετά από λίγο και ο Cliff παραιτήθηκε και ο Jack Irons επέστρεψε. Την περίοδο εκείνη ηχογράφησαν το The Uplift Mofo Party Plan (1987). Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και το The Abbey Road EP (1988). Λίγους μήνες μετά ο Hillel πέθανε λόγω υπερβολική δόσης ναρκωτικών. Ο Jack συντετριμμένος ξαναπαραιτείται.

Απεγνωσμένο το συγκρότημα παίρνει για κιθαρίστα τον DeWayne McKnight των “Parliament-Funkadelic” και για ντράμερ τον D.H. Peligro των Dead Kennedys. Ο DeWayne δεν ταίριαζε στο σύνολο και διώχθηκε. Τότε ο D.H. γνώρισε στους Peppers έναν ταλαντούχο κιθαρίστα-θαυμαστή τους τον Τζον Φρουσιάντε. Μετά από ένα μικρό τουρ ο D.H. διώχθηκε και μετά από οντισιόν μπήκε στο συγκρότημα ο σημερινός ντράμερ Chad Smith. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας ηχογραφήθηκε το 4ο άλμπουμ τους το Mother’s Milk (1989) που ήταν αρκετά πετυχημένο.

Το 1990, η ομάδα υπέγραψε με την Warner Bros Records και ηχογράφησαν με παραγωγό τον Rick Rubin το άλμπουμ Blood Sugar Sex Magik (1991), το οποία έγινε η πρώτη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος. Ο Φρουσιάντε ένιωσε άβολα με την επιτυχία της μπάντας και την άφησε απότομα το 1992,στη μέση της περιοδείας του άλμπουμ.

Οι αλλαγές στα μέλη του συγκροτήματος και ο εμβληματικός Φρουσιάντε

Η χρήση ηρωίνης του Φρουσιάντε αυξήθηκε. Μετά την πρόσληψη του κιθαρίστα Arik Marshall για να ολοκληρωθεί η περιοδεία, ο Kiedis ο Flea και o Smith προσέλαβαν τον Jesse Tobias αν και μετά από μερικές εβδομάδες αντικαταστήθηκε από τον Dave Navarro των Jane’s Addiction,και κάλο φίλο του Chad για το μετέπειτα άλμπουμ τους, One Hot Minute (1995). Το άλμπουμ δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο και το Blood Sugar Sex Magik και απέτυχε να αποσπάσει την αναγνώριση του κόσμου. Ο Navarro έφυγε από το συγκρότημα το 1998.

Ο Φρουσιάντε, φρέσκος από την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, επανήλθε στο συγκρότημα το ίδιο έτος κατόπιν αιτήσεως του Flea. Το επανενωμένο κουαρτέτο επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το Californication (1999), το οποίο έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της μπάντας, πουλώντας 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το By the Way και τέσσερα χρόνια αργότερα το διπλό άλμπουμ Stadium Arcadium, το πρώτο του Νούμερο 1 άλμπουμ στην Αμερική.

Μετά από μια παγκόσμια περιοδεία, η ομάδα έκανε μια παρατεταμένη παύση. Ο Φρουσιάντε ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την μπάντα φιλικά για να επικεντρωθεί στην solo καριέρα του. Ο Josh Klinghoffer, ο οποίος είχε εργαστεί ως sideman για την περιοδεία τους για το στο Stadium Arcadium και στα σόλο έργα του Φρουσιάντε, μπήκε στην μπάντα ως κιθαρίστας το 2009 και η μπάντα πέρασε το επόμενο ενάμιση χρόνο ηχογραφώντας το δέκατο άλμπουμ τους, I’m with You που κυκλοφόρησε το 2011 και έφτασε στην κορυφή των charts σε 18 διαφορετικές χώρες.Το 2012 η μπάντα εισήλθε στο Rock and Roll Hall of Fame με την απουσία του Φρουσιάντε ο οποίος τιμήθηκε μαζί με τα περισσότερα μέλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments