Ελλάδα

Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα

Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα
Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Κατά 284 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τα 8.664, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα, δύο συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή.

Καμία πτώση δεν καταγράφηκε ούτε σήμερα στα κρούσματα του κορωνοϊού. Αντιθέτως σε σχέση με χθες ο αριθμός αυξήθηκε κατά 20 νοσούντες αγγίζοντας σχεδόν τους 300. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και όπως φαίνεται και στο infographic, επιβεβαιώθηκαν 284 περιπτώσεις με Covid-19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 8.664. Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο νεκροί και 242 στο σύνολο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 1.852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στα 242 τα θύματα του ιού στη χώρα μας:

Μακραίνει η μακάβρια λίστα των νεκρών καθώς δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη μάχη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 242. Πρόκειται για δύο άνδρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ένας 71χρονος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέληξε σήμερα, λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Επίσης, κατέληξε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα το βράδυ από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Μεγάλος κίνδυνος από τους ασυμπτωματικούς:

Συναγερμός έχει σημάνει σε αρχές και λοιμωξιολόγους για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Μιλώντας στο Open TV η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε ότι «έχουμε επισημάνει ότι αυτές τις μέρες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Βλέπουμε ότι υπάρχει τριψήφιος αριθμός ενώ είχαμε ελπίδες ότι ίσως αυτός θα μπορούσε να μειωθεί. Δυστυχώς μέχρι το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη, φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί. Μέχρι να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές”.

“Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και γι αυτό υπάρχει μετάδοση του κορωνοϊού. Βέβαια τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα. Συγκριτικά με την αρχή της πανδημίας τα τεστ ήταν πολύ λιγότερα». «Όλα όσα βλέπουμε είναι ανησυχητικά και απ’ ότι φαίνεται τα μέτρα δεν τηρούνται. Μετά τις δώδεκα το βράδυ εξακολουθούν να υπάρχουν συνωστισμοί. Έχουμε δει πάρα πολλές εικόνες αναφορικά με αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments