Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ νέες θέσεις: Αυτό είναι το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας

ΟΑΕΔ νέες θέσεις: Αυτό είναι το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
ΟΑΕΔ νέες θέσεις: Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις.

Υπάρχουν νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους του ΟΑΕΔ 18 – 30 ετών στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας με εκατό τοις εκατό επιδότηση.

Την Τρίτη (18 Αυγούστου) και ώρα 14:00, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εκατό νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους που ανήκουν στο παραπάνω ηλικιακό πλαίσιο και έχει διάρκεια 7 μηνών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, εκατό νέοι άνεργοι θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προεργασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Αμυνταίου και στον Δήμο Πτολεμαΐδας αντίστοιχα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού, πατώντας εδώ.

Ο ρόλος του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός εδράζεται στους εξής τρεις πυλώνες λειτουργίας: την προώθηση στην απασχόληση, την ασφάλιση της ανεργίας και την κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Αποτελεί τη δημόσια αρχή και κεντρική δομή διαχείρισης των ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας για την ανάσχεση της ανεργίας, για την προώθηση της απασχόλησης και την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων, των παθητικών πολιτικών που αφορούν σε μέτρα ασφάλισης της ανεργίας (βασικό επίδομα ανεργίας) και άλλων επιδομάτων και παροχών κοινωνικής προστασίας (μητρότητας, λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών ΟΑΕΔ) και των ενεργητικών πολιτικών για την αρχική επαγγελματική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση (σύστημα Μαθητείας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments