Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Champions League: Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του «Δικέφαλου»

ΠΑΟΚ Champions League: Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του «Δικέφαλου»
ΠΑΟΚ Champions League: Ο «Δικέφαλος» απέκλεισε την Μπεσίκτας και βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, που ακόμα δεν είναι ούτε 19 ετών, νίκησε 3-1 την Μπεσίκτας στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League και κέρδισε μία θέση στον γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στους αδύναμους των μη πρωταθλητών του τρίτου προκριματικού γύρου. Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου θα μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα είναι μία από τις: Μπενφίκα (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) ή Γάνδη (Βέλγιο).

Από εκεί και μετά ο αντίπαλος και το γκρουπ δυναμικότητας του ΠΑΟΚ στα play off  θα καθοριστεί από την κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου. Αν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αποκλείσει την Μπενφίκα ή την Ντιναμό Κιέβου θα βρεθεί στους ισχυρούς. Από την άλλη, αν ο «Δικέφαλος» κληρωθεί με την ομάδα από το Βέλγιο, θα αντιμετωπίσει στα play off τον νικητή των ζευγαριών της Μπενφίκα ή της Ντιναμό Κιέβου, εφόσον θα βρίσκεται στους αδύναμους.

Τα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου είναι μονά και η έδρα θα καθοριστεί με κλήρωση (διπλά είναι τα παιχνίδια μόνο των play off) και θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όποια φάση κι αν ο αποκλειστεί ο «Δικέφαλος», θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Europa League.

Μεγάλο το οικονομικό όφελος για τον «Δικέφαλο»

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στα ταμεία της ομάδας, αφού εξασφάλισε έσοδα που θα του επιτρέψει να προγραμματίσει πολύ πιο εύκολα τις επόμενες κινήσεις του μειώνοντας κατά πολύ το βραχνά του Financial Fair Play, όπως σημειώνει το sport24.gr.

Αναλυτικότερα, ο «Δικέφαλος» έχει εξασφαλίσει 2.920.000 ευρώ από την είσοδο στο Europa League, ενώ 2.777.130 ευρώ του αναλογούν από το coefficient payment για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Επίσης, σε αυτά τα χρήματα μπορούν να προστεθούν και περίπου 2.000.000 ευρώ από το market pool.

Φυσικά, το οικονομικό όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει μία θέση στα play off του Champions League, αφού θα πάρει 5.000.000 ευρώ. Με μία ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τότε θα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό γύρω στα 12.000.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments