Ελλάδα

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε χθες νότια της Κρήτης

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε χθες νότια της Κρήτης
Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ: Στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή νότια της Κρήτης με συμμετοχή του αντιτορπιλικού USS WINSTON S. CHURCHILL.

Σε κοινή αεροναυτική άσκηση προχώρησαν χθες Ελλάδα και ΗΠΑ στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Αυγούστου, στην περιοχή νότια της Κρήτης και συμμετείχαν μέσα και προσωπικό και των δύο χωρών.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, Υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι Αεροσκάφη F – 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL καθώς και Ελικόπτερα των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών.

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Δείτε βίντεο από την άσκηση

Δείτε φωτογραφίες

Σήμερα η αεροναυτική άσκηση ως απάντηση στην παράταση της τουρκικής Navtex

Στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο ξεκινά σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, η Ελλάδα και ενώ το ρήγμα των σχέσεών της με την Τουρκία όλο και βαθαίνει. Συγκεκριμένα, σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα το πρωί η ελληνική Navtex που ήρθε ως απάντηση της τουρκικής Navtex για παράταση των ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σημειώνεται πως η Navtex θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Η ελληνική εκδόθηκε για αεροναυτικές ασκήσεις. Η άσκηση ξεκίνησε το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου. Την ίδια στιγμή, στην περιοχή συγκεντρώνονται δυνάμεις διαφορών χωρών. Ήδη από τη Δευτέρα, αμερικανικό αντιτορπιλικό, στα ανατολικά της Κρήτης, έχει κάνει συνεργασία επικοινωνίας με φρεγάτες του ελληνικού στόλου. Άσκηση αεράμυνας έκαναν στην περιοχή και ελληνικά F-16. Ελληνικά μαχητικά και πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν, επίσης, σε ασκήσεις με F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως ανέφεραν επιτελείς που επικαλείται η ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, από τα ξημερώματα της Τρίτης ξεκίνησε μια ακόμη τετραμερής άσκηση στην περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως «ηχηρή» σύμφωνα με το ίδιο Μέσο. Στην άσκηση συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία, η οποία στέλνει μάλιστα κι άλλες φρεγάτες στη Μεσόγειο. Τα Πολεμικά Ναυτικά των τεσσάρων χωρών, καθώς και ελληνικά μαχητικά και γαλλικά Rafale θα συνεκπαιδευτούν σε όλη την περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments