Ελλάδα

Κορωνοϊός Ολλανδία: Το βασιλικό ζεύγος ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν τήρησε τα μέτρα στις διακοπές στην Ελλάδα

Κορωνοϊός Ολλανδία: Το βασιλικό ζεύγος ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν τήρησε τα μέτρα στις διακοπές στην Ελλάδα
Κορωνοϊός Ολλανδία: Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μυκόνου, ένα θέμα που αποκαλύπτει φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το βασιλικό ζεύγος να είναι πλάι πλάι με έναν άνδρα, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως έναν από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου στο νησί των ανέμων. Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή, και δίπλα της ένας άλλος άνδρας. Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

«Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή», εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμα του στο Twitter. «Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορωνοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό», πρόσθεσε στο μήνυμά του.

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη στιγμή, τον οποίο επικαλείται ανώνυμα το ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws, εξήγησε ότι η φωτογραφία λήφθηκε σε ιδιωτικό χώρο και ότι η μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης ήταν «σφάλμα».

Συνωστισμός σε βίλες της Μυκόνου

Συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο τα πάρτι που γίνονται στις βίλες της Μυκόνου. Σε ένα τέτοιο πάρτι με ακόμη 500 καλεσμένους, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, πήγε και ο Χάρι Μαγκουάιρ, πληρώνοντας 500 ευρώ την περασμένη Τετάρτη.

Προφανώς και τα μέτρα αποστάσεων σε αυτά τα πάρτι είναι ανύπαρκτα αντιθέτως φαίνεται πως ο ένας είναι πάνω στον άλλον.  Κάποιοι κρατούν στα χέρια τους πυροτεχνήματα για το εφέ. Εκκωφαντική μουσική και φωτορρυθμικά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα καλοκαιρινά κλαμπ. Χορός με θέα το νησί, δίπλα στην πισίνα. Ιδανικές συνθήκες, όχι όμως, εν καιρώ πανδημίας.

Τα πάρτι συνεχίζονται ως το πρωί. Αν και έχει ξημερώσει, δεκάδες είναι οι… «θαμώνες» της βίλας που συνεχίζουν απτόητοι και δίχως να κρατούν απολύτως καμία απόσταση ο ένας από τον άλλο, να διασκεδάζουν ξέφρενα, γύρω από τον dj. Ο τίτλος του βίντεο που αναρτήθηκε στα social; «Κλεφτή ματιά στην πραγματική ζωή της Μυκόνου». Ίδια εικόνα συνωστισμού συναντά κανείς και στα σοκάκια του νησιού. Εδώ όπου σύμφωνα με πληροφορίες, «εντεταλμένοι» των διοργανωτών των πάρτι στις βίλες, «ψαρεύουν» συνήθως ευκατάστατους καλεσμένους, τους βάζουν σε πουλμανάκια και τους μεταφέρουν στα πάρτι, υπό άκρα μυστικότητα.

Κι όσοι δεν έχουν το οικονομικό υπόβαθρο για να καταβάλουν το τσουχτερό εισιτήριο στις βίλες, τη βγάζουν, όπως φαίνεται εδώ, ο ένας πάνω στον άλλο, έξω από ένα περίπτερο, που μετά τις 12 πουλάει αλκοόλ για υπαίθριο πάρτι στη πλατεία.

Στην εκπομπή live news και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Κώστας Δοκιμάκης, δικηγόρος του διαχειριστή της βίλας στη Φτελιά, όπου έγινε το πάρτι όπου έγινε επέμβαση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Δοκιμάκη, ο πελάτης του κρίθηκε ένοχος, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για την οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως ήταν ο διαχειριστής που την ενοικίασε σε τρίτο άτομο, χωρίς να γνωρίζει τη χρήση που θα έκανε εκείνο.

4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον διοργανωτή του πάρτι στη βίλα Μυκόνου

Ο διοργανωτής του πάρτι στη βίλα Μυκόνου με τα 469 άτομα καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή, ωστόσο στη συνέχεια ο 36χρονος αφού άσκησε έφεση, αφέθη ελεύθερος.

Ο άντρας συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, πέρασε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Σύρου προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για το ξέφρενο πάρτι που στήθηκε στην πολυτελή κατοικία της Φτελιάς το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου στο οποίο συμμετείχε και ένα νεαρό ζευγάρι αλλοδαπών από τη Βενεζουέλα που το έσκασε από το ξενοδοχείο αναφοράς στο νησί των ανέμων σπάζοντας την καραντίνα και συνελήφθη έχοντας πάνω του ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο 36χρονος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο διοργανωτής του πάρτι και ότι δεν γνώριζε ότι το σπίτι που είχε νοικιάσει σε τρίτο πρόσωπο θα χρησιμοποιούνταν για την εκδήλωση. Κάτι που υποστήριζε και από την πρώτη στιγμή στο  μέσω του συνηγόρου του κ. Κώστα Δοκιμάκη. «To γεγονός ότι ο εντολέας μου ήταν ο εκμεταλλευτής δεν σημαίνει ότι ήταν και ο διοργανωτής του πάρτι». Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Δοκιμάκης αυτή η εκδοχή δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ποινή τεσσάρων ετών για την οποία άσκησε έφεση και αφέθη ελεύθερος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments